пʼятниця, 18 травня 2012 03:02

Спецтема: Бойкот України

Азаров сам не хотів зустрічатися з Ван Ромпеєм і Баррозу - Кабмін

Азаров сам не хотів зустрічатися з Ван Ромпеєм і Баррозу - Кабмін
Фото: comments.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров не мав наміру зустрічатися з президентом Ради Європейського Союзу Германом ван Ромпеєм і президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу під час свого візиту в Брюссель.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Ромпей і Баррозу проігнорували Азарова в Брюсселі

"Під час робочого візиту до Брюсселя 15-16 травня 2012 року прем'єр-міністра України Миколи Азарова відбулися абсолютно всі заплановані зустрічі і заходи. Про зустріч Миколи Азарова під час цього візиту з президентом Ради Європейського Союзу Германом ван Ромпеєм навіть мова не йшла і ні одним варіантом програми така зустріч не передбачалася. А зустріч з президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу під час візиту 15-16 травня не планувалася, оскільки попередньо було відомо про його від'їзді з Брюсселя для участі в засіданні "Великої вісімки", - запевнили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

В уряді додали, що основною метою візиту Азарова до Брюсселя було проведення разом з головуючим від ЄС - міністром закордонних справ Данії Віллі Севндалем - засідання Ради співробітництва Україна-ЄС.

Раніше глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що прем'єр-міністр Україна Микола Азаров мав намір в ході свого візиту в Брюссель у вівторок зустрітися з главою Європейської Ради Херманом ван Ромпеєм і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, проте ці зустрічі не були підтверджені європейської стороною.

В недавньому інтерв'ю телеканалу "Euronews" ван Ромпей заявив, що європейська сторона просила українського прем'єра Микола Азарова не їхати в Брюсель. "Коли свого часу український прем'єр-міністр оголосив про намір відвідати Брюссель, ми сказали йому: не варто, залишайтеся вдома. Ми подали Києву конкретний політичний сигнал - змінити ситуацію", - сказав ван Ромпей.

Зараз ви читаєте новину «Азаров сам не хотів зустрічатися з Ван Ромпеєм і Баррозу - Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути