Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2016 12:21

Азаров розповів про образи на Януковича дворічної давнини

Азаров розповів про образи на Януковича дворічної давнини
Азаров радив Януковичу розігнати Майдан. Фото: Рейтерс

У другу річницю звільнення колишній прем'єр Микола Азаров вирішив розповісти чому та як він пішов із Кабміну.

Про це Азаров написав на власній сторінці у Фейсбуці.

"У цей день рівно два роки тому я пішов у відставку з поста прем'єра. Добровільно, ніхто мене не змушував і ніхто мені не погрожував. Але обставини склалися так, що по-іншому вчинити я не міг. 23 січня в Адміністрації президента відбувалося засідання фракції Партії регіонів. Президент затримувався, за деякий час Янукович зайшов до зали. Сів за стіл президії і несподівано, загадково посміхнувшись, сказав: "Я знайшов вихід із ситуації. Я запропонував пост прем'єра Яценюку, а пост віце-прем'єра - Кличку". У залі запанував подив. Він зауважив настрій і став відігравати назад: "Типу ще поки нічого не вирішено. Це поки попередньо". Можете уявити собі, що я міг почувати після цих слів людини, яку я всі роки роботи з ним ніколи не зраджував і намагався завжди підставити плече", - виливав свої образи Азаров.

Він повідомив також деталі майбутніх перемовин з президентом.

"Після наради я сказав йому: "Ти мені не залишив жодного вибору. Після твоїх слів я зобов'язаний подати у відставку". Він мені з роздратуванням відповів: "Не поспішай. Ми повинні з тобою докладно все обговорити". На цьому ми розлучилися, але ґрунтовної розмови не вийшло. Він мені не дзвонив, я йому теж. Не в моїх правилах завжди було комусь нав'язуватися. У вівторок, 28 січня, від нього пролунав дзвінок. Він попросив мене приїхати. Я написав прохання про відставку, поклав його в папку і приїхав до нього. Увійшовши до кабінету, я подав йому папку. Він прочитав заяву і коротко сказав: "Це правильне рішення". Я відповів, що це буде правильним рішенням, якщо в обмін на мою відставку він вимагатиме виведення з Києва бойовиків Майдану. В іншому випадку він буде наступним, і країна піде під укіс", - переказав свої цінні поради екс-прем'єр.

Але, як відомо, події розвивалися зовсім по-іншому. Ще за місяць президент втік з країни. Ні Янукович, ні Азаров з того часу не перетинали кордонів країни. Окрім цього вони знаходяться під санкціями країн Євросоюзу та США. Проте, у четвер, 28 січня, суд ЄС скасував санкці проти Азарова та його найближчого оточення.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів про образи на Януковича дворічної давнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути