середа, 25 жовтня 2006 20:05

Азаров розкритикував журналістів

 

Перший віце-прем"єр, міністр фінансів України Микола Азаров заперечує повідомлення журналістів про нібито висунуті Росією політичні вимоги в обмін на дешевий газ. Про це Азаров заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

- Я був на всіх переговорах і знаю, що на всіх переговорах не порушували політичних вимог. Абсолютно. Навіщо вигадувати? - сказав віце-прем"єр.

Він також зазначив, що попросив своїх колег в уряді не виправдовуватись за те, чого не було. - Хтось нісенітницю несе, хтось вигадує, хтось спеціально висуває якісь безглузді версії, а ми повинні виправдовуватись? Але хто пов"язував ціну на газ зі вступом до СОТ? Звідки все це взяли? - сказав Азаров. Він додав, що такі умови ніде не записані і ніхто їх не висував.

- Чим далі слухаєш, тим більше дивуєшся. Але є ж здоровий глузд чи ні? Чи ми готові заради поставленого перед нами завдання на чорне казати "біле"? - сказав міністр.

Як повідомлялося 20 жовтня газета "КоммерсантЪ Украина" з посиланням на свої джерела в "Газпромі" і російському уряді повідомила, що РФ вимагає від України низку політичних і економічних поступок в обмін на збереження ціни на газ в 2007 році на рівні $130 за тисячу кубометрів.

- Москва вимагає швидкого проведення референдуму щодо вступу України до НАТО, продовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ на території України після 2017 року, а також п"ятирічної співпраці з компанією РосУкрЕнерго, - пише видання.

При цьому, за даними газети, Росія готова зберегти ціну $130 за тисячу кубометрів, навіть за виконання всіх вище перелічених умов, лише на 1 рік.

Видання стверджує, що Москва розраховує на успішне завершення переговорів під час зустрічі прем"єрів двох країн, яка відбудеться в Києві 24 жовтня, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розкритикував журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути