середа, 26 березня 2008 12:46

Азаров розкритикував уряд Тимошенко

Екс-міністр фінансів Микола Азаров заявляє, що у своїй доповіді про досягнення уряду за 100 днів роботи прем"єр Юлія Тимошенко оперувала некоректними даними та економічними показниками.

Про це він сказав журналістам під час засідання уряду у середу.

"Мене здивувала конфронтаційність та пошук якихось ворогів, які намагалися зробити, якомога гірше країні. Нам слід пам"ятати, що робота будь-якого уряду це і помилки і те, що щось не встигли зробити", - сказав Азаров.

Також він закликав чинний уряд "коректніше оцінювати здобутки своїх попередників" і зазначив, що доповідь прем"єра була побудована на некоректних порівняннях.

"В економіці заведено порівнювати показники аналогічних періодів кількох років, Порівняння місяць до місяця поточного року не є коректним через циклічні коливання економіки. Уся доповідь прем"єра була побудована саме на таких порівняннях. А якщо порівнювати результати уряду з аналогічним періодом 2007 року, то результат буде не на користь теперішнього Кабміну", - сказав Азаров.

Зокрема, він зазначив, що некоректним є твердження щодо великих обсягів в Україні фіктивного експорту, показники ВВП та платіжного сальдо, які навела Тимошенко.

"НБУ веде облік платіжного сальдо тільки відповідно до реальних експортних операцій. Тому негативний показник платіжного сальдо – це проблема нинішнього уряду, і ми готові брати участь у її вирішенні", - сказав Азаров.

Також він зазначив, що підвищення тих соціальних показників, про які говорили Тимошенко, міністри фінансів, економіки та праці, було закладене урядом Віктора Януковича ще в серпні – вересні 2007 року.

"А найголовніше – все це було забезпечено ресурсами. Якби вони прийняли пусту казну, то як би можна було з 1 січня виплачувати по 1000 гривень компенсації внесків Ощадбанку та піднімати всі соцпараметри?", - спитав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розкритикував уряд Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути