середа, 16 лютого 2011 11:42

Азаров розповів, яким важким був 2010 рік

Азаров розповів, яким важким був 2010 рік

Уряд найближчим часом прозвітує перед парламентом про виконання бюджету на 2010 рік.

Про це сказав під час засідання уряду прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

За його словами, у понеділок уряд затвердив відповідний звіт щодо виконання держбюджету за минулий рік.

"Сьогодні можна констатувати, що в фінансовому плані це був найважчий рік. За всі 20 років незалежності України. Важче за рік дефолту, навіть за рік становлення національної бюджетної системи. Я знаю, що говорю, оскільки брав участь у складанні і виконанні 17 державних бюджетів", - зауважив голова уряду.

За його словами, Кабмін в березні розпочав свою роботу з того, що мав пусту казну, борги та відмову кредиторів мати справу з Україною.

"Але нам вдалося прийняти антикризовий бюджет і навести порядок та встановити жорстку бюджетну дисципліну", - додав Азаров.

"Ми витримали визначений Законом про бюджет дефіцит, розраховувалися з усіма боргами держави, відновили співробітництво з МВФ і завдяки цьому підвищили запас міцності у фінансовій системі. Ми практично вирішили проблему заборгованості відшкодування ПДВ, накопичену за попередні роки, а також підвищили заробітні плати та пенсії", - сказав голова уряду.

Нагадаємо, під час візиту до Херсону президент України Віктор Янукович заявив, що у 2011 році щомісячні виплати за боргами, отриманими від попередньої влади, складуть близько 8 мільярдів гривень.

Слід також зауважити, що у 2009 році державний борг України зріс на 96 мільярдів гривень, тоді як у 2010 році він збільшився на понад 100 мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів, яким важким був 2010 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути