Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2014 00:31

Азаров просить, щоб його виключили зі списку санкцій ЄС

Азаров просить, щоб його виключили зі списку санкцій ЄС

Європейські дипломати стверджують, що екс -прем'єр України Микола Азаров домагається виключення зі списку санкцій ЄС, введених проти підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів, повідомляє європейське видання EUobserver.

За даними видання, німецька адвокатська компанія Alber & Geiger представляє інтереси двох українців, які домагаються розморожування активів у ЄС. Три дипломатичних джерела підтвердили, що ще 5 березня на адресу Ради ЄС надійшов запит від імені Азарова і "членів його сім'ї", що дозволило виданню зробити висновок, що мова йде про екс-прем'єра і його сина Олексія, котрий також потрапив до списку санкцій. Запит, за інформацією дипломатів, розглядає робоча група Ради ЄС по Східній Європі, Південному Кавказу і Центральній Азії (COEST).

Потім пішов лист з рекомендаціями до COEST, спрямований до Ради ЄС 25 березня. Наступного дня такі листи були розіслані постійним представництвам 28 країн Євросоюзу в Брюсселі.

Згідно з нормами ЄС, виключення зі списку санкцій має бути схвалене всіма країнами-членами Євросоюзу, це рішення пізніше закріплюється законодавчо. Якщо країни відмовлять позивачам, то вони можуть звернутися до суду ЄС, що засідає в Люксембурзі.

Зараз ви читаєте новину «Азаров просить, щоб його виключили зі списку санкцій ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути