пʼятниця, 25 травня 2012 14:22

Азаров пожалівся, що заради Європи пішов на численні компроміси

Азаров пожалівся, що заради Європи пішов на численні компроміси
Україна пішла на безпрецедентний компроміс - Микола Азарова. Фото: profi-forex.org

Україна пішла на безпрецедентний компроміс під час укладення угоди про асоціацію з Європейським Союзом і про зону вільної торгівлі, вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Ми пішли на численні компроміси в процесі укладення угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом, а ЄС встановив для нас десятирічний перехідний період, під час якого квоти на низку важливих для нас позицій будуть скасовані. Угоди такого роду в України немає ні з ким, навіть з Росією", - передає прес-служба уряду слова прем'єра, сказані ним під час зустрічі з главою політичної групи "Альянс лібералів та демократів Європи" Європейського парламенту Гі Верхофстадтом в п'ятницю в Києві.

Азаров зазначив, що уряд України доклав значних зусиль для укладення цієї угоди. "За один рік нам вдалося зробити стільки, скільки не було зроблено за попередні п'ять років. Досягнуто це в першу чергу тому, що ми пішли на певні компроміси і взяли на себе надзвичайно серйозні зобов'язання", - заявив прем'єр.

У свою чергу Верхофстадт підкреслив, що підписання угоди про асоціацію - в інтересах як України, так і ЄС. "Підписання угоди про асоціацію - в інтересах як України, так і ЄС. Щоб угода, яка закінчена, вступила в силу", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пожалівся, що заради Європи пішов на численні компроміси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути