понеділок, 30 травня 2011 09:09

Азаров повністю влаштовує Януковича - експерт

Азаров повністю влаштовує Януковича - експерт

На сьогоднішній день прем'єр Микола Азаров цілком влаштовує правлячу еліту.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько.

"За багатьма параметрами діючий прем'єр-міністр не може не влаштовувати правлячу еліту. Крім того, що ця людина має неабиякий досвід у сфері державного управління він є діячем, що не має власних амбіцій для просування на більш високі державні посади", - зазначив політолог.

Експерт нагадав, що після тривалої економічної кризи поновилося економічне зростання.

"Призначення Яценюка на посаду прем'єра Арсенія Яценюка було б логічним в контексті необхідності поєднання двох Україн через те, що нинішній президент обраний за рахунок підтримки здебільшого в одній частині України, то після цього було б логічно робити кроки назустріч іншій частині країни, так само було б логічним, коли Віктор Ющенко свого часу призначив прем'єром когось накшталт Віталія Гайдука. Так що кадровий потенціал у Арсенія Яценюка є", - підкреслив політолог.

"Однак за нинішніх умов, у ти, хто ухвалює рішення з цього питання на рахунок Арсенія Петровича можуть бути застереження, бо будь-яка динамічна постать буде розглядатися суспільством як можливий спадкоємець, а чи потрібний подібний варіант Банковій - це більш ніж сумнівно", - додав Фінько.

Таким чином, за словами експерта, на сьогоднішній день говорити про відставку Азарова не доводиться.

"Якби це було щось більше ніж риторика, то ми принаймі почули в чому полягає програма цих кандидатів, чим їхнії економічний курс принципово відрізняється від того, що пропонує нинішній уряд...Коли ми не стикаємося з аргументованою критикою, то до всіх розмов про те, що Азаров -  це лише стабілізатор економіки слід ставитися як до риторики.

В той же час Антон Фінько не виключив, що восени Кабмін Миколи Азарова буде відправлено у відставку.

"Звісно є аргументи на користь Яценюка, як можливої заміни Азарова, але, я думаю, що на сьогоднішній день остаточного рішення немає", - резюмував політолог.

Минулого тижня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Миколу Азарова на посаді прем'єра може замінити екс-спікер парламенту Арсеній Яценюк. Між тим, слід зауважити, що президент Віктор Янукович під час презентації програми розвитку столиці зробив керівнику уряду останнє попередження, вимагаючи від нього оптимізацію тарифів на житлово-комунальні послуги.

Зараз ви читаєте новину «Азаров повністю влаштовує Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути