Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2013 15:55

Азаров поставив рятувальникам Попова "трійку"

Азаров поставив рятувальникам Попова "трійку"
Фото з ??ФБ. Група - Київ столиця

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив розробити чіткі регламенти дій та механізм координації заходів на випадок надзвичайних снігопадів. Відповідне завдання він поставив на засіданні Уряду 25 березня 2013 року.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, Азаров наголосив, що надзвичайна ситуація, яка виникла через екстремальні снігопади, виявила цілий ряд недоліків щодо координації діяльності служб в неординарних випадках. Відсутність напрацьованих регламентів дій завадило оперативно приймати рішення.

"Це неприпустимо в ситуаціях, коли треба не дискутувати і піддавати сумніву рішення, а діяти",- підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: Народ розуміє, за що сидить Тимошенко

Зокрема, глава уряду піддав критиці запізніле рішення про заборону в'їзду великовантажного транспорту в Київ, що, в свою чергу,  викликало транспортний колапс. Ланцюговою реакцією заторів стало й те, що залишені  на проїжджій частині автомобілі перешкоджали розчищенню снігу.

Прем'єр-міністр, який у неділю особисто інспектував ситуацію в Києві, зробив низку практичних зауважень.

"Ситуація справді неординарна, такого не пам'ятають навіть старожили. Однак було штормове попередження – а до нього чомусь не поставилися достатньо відповідально. А мали б завчасно прийняти рішення. На випередження", - зазначив Азаров, зазначивши, що загалом всі служби спрацювали "на трійку". При цьому він підкреслив, що в таких ситуаціях всі без винятку повинні діяти злагоджено, чітко, відповідно до своїх напрямків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден провладний кандидат не виграє вибори, після провалу з прибиранням снігу - експерт

"Ліквідація наслідків стихії могла б бути більш організованою, грамотною, з більшою увагою до людей, хоча б в плані інформування про те, як складається ситуація, що робиться для подолання наслідків стихії. Адже для того, приміром, щоб повідомляти про затримки транспорту чи зміни в розкладі, значних коштів чи техніки не потрібно, треба лише правильно організувати роботу", – наголосив Азаров.

Глава Уряду поставив завдання чітко виписати механізм координації роботи служб в екстремальних ситуаціях, аби в подальшому у випадку надзвичайних ситуацій уникнути прорахунків, гарантувати безперебійну роботу всіх систем життєзабезпечення.

Зараз ви читаєте новину «Азаров поставив рятувальникам Попова "трійку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути