четвер, 22 вересня 2011 10:39

Азаров пообіцяв після університетів взятися за школи

Азаров пообіцяв після університетів взятися за школи

Наступний крок інтеграції української системи освіти в європейську - це приведення української шкільної освіти до європейських стандартів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Процес інтеграції в європейську освіту почався з університетів... Набирає обертів інтеграція професійно-технічної освіти. Який наступний крок? Звичайно, школа! Це, безумовно, найважливіший, але й найскладніший крок", - сказав голова українського уряду, виступаючи на відкритті Форуму міністрів освіти європейських країн "Школа 20 століття: Київські ініціативи" в четвер у Києві.

Азаров зазначив, що національні системи загальноосвітньої школи мають величезні відмінності, різняться навчальні програми, підручники, технології, система підготовки вчителів.

"Ці системи складалися сторіччями і нехай розвиваються, але, напевно, розвиваються, поєднуючи традиційні цінності і потреби пост-індустріального суспільства", - сказав він.

Крім цього, за словами українського прем'єра, перед європейськими країнами стоять нові завдання, а саме: як забезпечити всім дітям Європи рівні можливості для навчання, як прищепити їм толерантність і повагу до інших національностей, забезпечити фізичне здоров'я дітей та вивчення мов.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв після університетів взятися за школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути