вівторок, 27 липня 2010 16:08

Азаров пообіцяв Кирилу виселити з Києво-Печерської Лаври сторонніх

Азаров пообіцяв Кирилу виселити з Києво-Печерської Лаври сторонніх

Протягом року з території Києво-Печерської Лаври будуть відселені всі установи і організації, які не мають відношення до заповідника і монастиря, заявив прем"єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі зі Святішим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, повідомили в прес-службі Кабінету міністрів.

Азаров підкреслив, що сприяння розвитку духовності є безумовним пріоритетом нашої держави.

"Ми робитимемо все, щоб безперешкодно будувалися храми, оживали монастирі. Зокрема, Уряд ухвалив рішення, що протягом року з території Києво-Печерської Лаври будуть відселені всі установи і організації, що не мають відношення до заповідника і монастиря", - сказав Микола Азаров.

Святіший Патріарх Кирило подякував главі Уряду за сприяння в організації візиту, який, на його думку, "може бути прикладом для багатьох інших держав". Глава Російської православної церкви підкреслив, що він сам і духівництво молитимуться за те, щоб досвід, мудрість, любов до свого народу, які він бачить в Прем"єр-міністрові України, краще розкрилися на цій посаді і дали хороші плоди для людей.

Нагадаємо, Київська міська рада передала Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник з власності територіальної громади Києва в державну власність. Заповідник був переданий до сфери управління Міністерства культури і туризму.

Раніше Кабінет Міністрів вирішив виселити найбільшу українську лікарню, де лікують хворих на СНІД - "Інститут епідеміології і інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського", розташовану поряд з Лаврою.. У звільненому приміщенні Лавра хоче створити готель.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв Кирилу виселити з Києво-Печерської Лаври сторонніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути