середа, 09 лютого 2011 11:20

Азаров похвалився тверезими кредиторами МВФ

Азаров похвалився тверезими кредиторами МВФ

На Україну чекає непростий етап переговорів з Міжнародним валютним фондом.

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент Gazeta.ua.

Він нагадав, що нещодавно в Україну приїжджала місія Фонду. "Керівник місії заявив, що позитивним є встановлення у країні фінансової стабільності, і спостерігається тенденція зростання економіки. Це - за оцінкою кредиторів, які позичають Україні мільярди доларів. Тому заяви робляться тверезо і відповідально", - додав голова уряду.

За словами Азарова, у той же час МВФ наполягає на жорстких підходах до бюджетно-фіскальної політики України. Прем'єр наголосив, що уряд має своє бачення цього питання.

"Наприклад, щодо проблем приведення тарифів на тепло і енергоносії до рівня ринкових цін. Ми доводимо, що у поточному році немає потреби та економічного сенсу одномоментно, різко підвищувати тарифи. Ми наполягаємо на поетапній зміні тарифів протягом 2011 року відповідно до тих реалій ринку, які складатимуться для того,щоб не зірвати зростання економіки, яке намітилось. І не зменшити купівельну спроможність населення. Це для нас пріоритети", - запевнив Азаров.

Чиновник також зауважив, що фінансові ресурси МВФ в умовах невизначеності зовнішніх ринків - це надважливий фактор стабільності фінансової ситуації в країні.

Зараз ви читаєте новину «Азаров похвалився тверезими кредиторами МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути