середа, 29 травня 2013 11:00

Азаров каже, що переглянути газові контракти з Росією можна виключно шляхом переговорів

Азаров каже, що переглянути газові контракти з Росією можна виключно шляхом переговорів
Фото: file.liga.net

Розірвати укладені 2009 року газові контракти з Росією у судовому порядку неможливо, а переглянути їх можна лише у ході переговорів.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у середу на засіданні Кабміну.

"На думку експертів-юристів, унаслідок зради попереднім керівництвом держави національних інтересів контракт складений настільки вигідно для Росії і настільки ж невигідно для України, що розірвати цього не вбачається можливим. А оплачувати судові видатки за спробу розірвати контракт означало б завдати чергового удару по українським громадянам", - сказав глава уряду.

Він підкреслив, що нині опозиційні політики, які несуть пряму відповідальність за укладання з Росією вкрай невигідного газового контракту, поширюють недостовірну інформацію про те, що влада навіть не намагалася розірвати цю кабальну угоду. Вони навіть ініціюють позов до Кабміну щодо нібито бездіяльності уряду в цьому питанні.

"Хочу з усією відповідальністю заявити: всі три роки кожна зустріч на найвищому рівні – між президентами України і Росії, прем'єр-міністрами, профільними міністрами – розпочиналися і закінчувалися нічим іншим як вимогою української сторони переглянути укладений Тимошенко контракт. І Президент України, і я неодноразово підкреслювали, що ця проблема є головним подразником в українсько-російських відносинах", - наголосив М.Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров каже, що переглянути газові контракти з Росією можна виключно шляхом переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути