субота, 10 квітня 2010 09:53

Азаров не жертвуватиме членством у СОТ заради Митного союзу

Азаров не жертвуватиме членством у СОТ заради Митного союзу

Участь України в Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану вигідніша для неї, ніж для інших учасників даного союзу.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Інтер" прем"єр-міністр України Микола Азаров.

"Це все треба рахувати і прораховувати. Я так само відповів Володимиру Володимировичу Путіну, коли він мені поставив таке питання. Я запитав його: "А ви прорахували, для кого це буде вигідніше: для нас, чи для Казахстану, Росії та Білорусі. Ось ви спочатку прорахуйте. Ми теж прорахуємо свої вигоди", - підкреслив він.

"Зараз, на перший погляд, для нас це (вступ до Митного союзу - ред.) є вигіднішим, ніж для них", - зазначив Азаров.

"Припустимо собі контур, який об"єднує кордони чотирьох держав, включаючи Україну, Росію, Білорусь та Казахстан. Велика частина цього контуру, що об"єднує три країни, має рівень митного захисту свого кордону приблизно 10,5. Це означає, на кожну одиницю товару вилучатиметься 10,5 умовних одиниць вартості цього товару в якості митного внеску", - пояснив прем"єр.

"А ось по нашому сектору, відповідно до наших угод про вступ до СОТ, вилучається тільки 6,5 умовних одиниць. Тобто наш кордон для чужих товарів менш захищений, ніж кордон наших сусідів. Так от виникає питання: той потік товарів, який йде у напрямку чотирьох країн, через кого він піде?", - підкреслив він.

"Тобто, якби ми об"єдналися на таких умовах: ми на умовах СОТ, а вони на своїх умовах захисту митного кордону, то ми безумовно виграли б. На додаток, ми б придбали дуже великий ринок, який необхідний для наших товарів", - наголосив Азаров.

В той же час прем"єр вважає, що якщо вступ до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану буде неприйнятним щодо членства України у СОТ, отже на цьому слід ставити крапку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров не жертвуватиме членством у СОТ заради Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути