Ексклюзиви
неділя, 09 грудня 2012 18:27

Азаров не має жодного професійного та морального права знову очолювати Кабмін - "Батьківщина"

Азаров не має жодного професійного та морального права знову очолювати Кабмін - "Батьківщина"
У "Батьківщині" переконані, що в Україні все змінить новий президент, і це буде не Янукович. Фото: rian.com.ua

Подавши на розгляд Верховної Ради кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра, президент Віктор Янукович взяв на себе повну відповідальність за провал реформ, поглиблення соціально-економічної кризи в Україні і подальше зубожіння громадян.

Так вважають в Об'єднаній опозиції "Батьківщина", про що йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Діяльність попереднього уряду, очолюваного Азаровим, стала справжнім стихійним лихом для нашої держави. З 2010 року золотовалютні резерви України зменшилися на 12 млрд, а державний борг на одну людину зріс із понад 6 до майже 13 тисяч гривень. Урядування Азарова ознаменувалося падінням промислового виробництва, виведенням до офшорних зон 72 млрд доларів, що дорівнює двом річним бюджетам України. За цей час Україна побила всі можливі антирекорди в міжнародних рейтингах інвестиційної привабливості, легкості ведення бізнесу, боротьби із корупцією", - йдеться в повідомленні відомства.

У "Батьківщині" нагадали, що Кабмін Азарова підвищив на 10 років необхідний стаж для призначення пенсії за віком та на 5 років пенсійний вік, закрив 700 шкіл та 300 лікарень, знищив 300 тис. малих підприємств. І що все це відбувалося на фоні зростання витрат на утримання президента та влади на 6,2 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Призначення Миколи Азарова дозволить продовжити процес системних реформ" - Єфремов

"Сьогодні кожен 11-й українець безробітний, а 36 млн. українців живуть за межею бідності. Показовим стало завершення 2012 року, яке через бездарні, непрофесійні дії уряду Азарова вилилося у систематичні затримки із виплати заробітних плат бюджетникам, відключення газу для цілої низки міст, кризу недофінансування соціальних програм. Цей уряд ратифікував Харківські угоди і подарував територію України російській військовій базі, підтримав закон, спрямований на знищення української мови. Це не уряд України – це уряд Партії регіонів", - вважають у партії.

В Об'єднаній опозиції переконані, що свою чітку і вкрай негативну оцінку діяльності уряду Азарова українці дали на парламентських виборах 2012 року, коли більшість громадян проголосувало проти діючої влади та нинішнього курсу, підтримавши опозицію.

"За таких провальних результатів Микола Азаров не має жодного професійного та морального права знову очолювати Кабінет міністрів. Тому повторне внесення його кандидатури на посаду прем'єр-міністра виглядає не інакше, як знущання над українським суспільством зі сторони президента Януковича, який несе особисту і повну відповідальність як за уряд, так і за всю ситуацію в державі", - наголошується в повідомленні прес-служби.

У "Батьківщині" також додали, що перестановки членів уряду нічого не змінять в Україні. Натомість "в Україні змінить усе новий президент, і це буде не Янукович".

Зараз ви читаєте новину «Азаров не має жодного професійного та морального права знову очолювати Кабмін - "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути