середа, 30 березня 2011 11:44

Азаров налякав чиновників тюрмою через тарифи на компослуги

Азаров налякав чиновників тюрмою через тарифи на компослуги

Прем'єр-міністр Микола Азаров хоче почути від керівників підрозділів, як тривають реформи після змін у адмініструванні країни.

Про це він заявив у вступному слові перед засіданням уряду.

"Хочу почути, чи ліквідували держпідприємства, які були створені для надання адміністративних послуг. Хочу знати, хто ще не перевів рахунки до Держказначейства, як скорочені регуляторні процедури у кожному відомстві. Створена нова конфігурація влади і вона має працювати як годинник", - наголосив глава уряду.

Азаров повторив, що принцип галузевого управління замінений на професійне управління.

"Це кардинальна реформа. Той, хто працював на виробництві, знає, який відповідальний процес створення нової технології. Треба якомога швидше створити координацію між різними ланками. Потрібна різнорівнева координація з регіонами, щоб співпрацювати з місцевою владою", - зазначив він.

Азаров розкритикував чиновників за незбалансовані комунальні тарифи.

"Встановлення тарифів - яскравий приклад, як чиновники ставляться до громадян. Чим ближче до конкретних місцевих умов визначаються тарифи, тим вони справедливіші. Цього ми хотіли, а що вийшло? Чиновники почали закладати у тариф на водопостачання втрати 70% води у мережах. У тариф на прибирання прибудинкових територій - всі збитки та прорахунки ЖЕКів. Тому в різних містах тарифи відрізняються. Наприклад, тариф на прибирання прибудинкових територій коливається від 17 копійок до 3.75 грн за метр квадратний. Я вже давав доручення віце-прем'єру Тихонову розібратися з цим та вжити заходів для оптимізації цих рішень", - розповів прем'єр-міністр.

Глава уряду повідомив, що закінчується розробка нормативної бази для тарифів. Туди закладуть усе, що можна враховувати у тарифах.

"Весь цей "креатив" (різниця у тарифах - ред.) буде адміністративно, а може й кримінально каратися", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров налякав чиновників тюрмою через тарифи на компослуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути