вівторок, 29 червня 2010 09:25

Азаров сподівається на новий імпульс після зустрічі з Путіним

Азаров сподівається на новий імпульс після зустрічі з Путіним

Прем"єр-міністр України Микола Азаров констатує, що на сьогодні у України й Росії немає розбіжностей у питаннях розвитку двосторонньої співпраці.

Про це Азаров заявив на брифінгу після зустрічі з прем"єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

"Я хотів би із задоволенням констатувати, що та зустріч, яка пройшла (сьогодні), вона жодних принципових розбіжностей не виявила. Принципових розбіжностей не було із жодного з обговорюваних питань, навіть з тих, до яких є різні підходи, можливо, дещо різні позиції. І, однак, вони ґрунтуються на тому, що ці питання потрібно додатково вивчити і додатково досліджувати", - сказав Азаров.

Азаров відзначив, що в питанні розвитку співпраці просування відбувається в всіх сферах – десь достатніми темпами, десь поволіше.

"Завданням сьогоднішньої нашої зустрічі було якось підтягнути ті напрями, які дещо, можливо, відстають, надати їм додаткового прискорення і прояснити позиції керівництва урядів для того, аби переговори на рівні міністерств і відомств йшли інтенсивніше", - сказав Азаров.

Він висловив задоволення роботою російського уряду з розширення двосторонньої співпраці. Прем"єр-міністр України відзначив, що ця робота проходить об`єктивно і з розумінням ситуації.

"Я не бачу жодного неприйняття наших пропозицій. Здебільшого наші пропозиції розглядаються доволі швидко, з доволі добрим результатом. І я вважаю, що наша сьогоднішня зустріч надасть додаткового імпульсу для наших нормальних відносин", - сказав Азаров.

У свою чергу Путін відзначив, що завершилася шоста зустріч прем"єр-міністрів двох країн, яка, як і попередні, пройшла дуже конструктивно і "в повному сенсі цього слова" в діловій обстановці.

"Ми говорили про ті напрями, які вдалося просунути за останній час. І про ті, які становлять для нас найбільший інтерес", - сказав Путін.

При цьому він додав, що на зустрічі обговорювалися питання співпраці в енергетичній галузі: у вуглеводневій енергетиці, електроенергетиці й атомній енергетиці.

Путін нагадав, що підписані контракти на постачання до України російського ядерного палива, а також міжурядової угоди про співпрацю з добудови енергоблоків Хмельницької атомної станції.

"Є питання, які вимагають додаткового вивчення й практичного опрацьовування на рівні господарюючих суб"єктів", - відзначив Путін.

Нагадаємо, що під час зустрічі прем"єр-міністрів України й Росії обговорювалися питання співпраці двох країн в енергетичній сфері, аграрному секторі, авіабудуванні, а також космічній сфері, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Азаров сподівається на новий імпульс після зустрічі з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути