середа, 18 липня 2012 10:52

Азаров хоче жорсткіше перевіряти водіїв через травматизм на дорогах

Азаров хоче жорсткіше перевіряти водіїв через травматизм на дорогах
Фото: news2000.com.ua

Прем'єр Микола Азаров вважає, що в літній період особливої уваги набуває питання безпеки дорожнього руху.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв молоді будувати 100 тисяч квартир на рік

"Зараз, в літній період, люди частіше подорожують, відвідують рідних їдуть на відпочинок, чи на присадибні ділянки. Значно побільшало транспорту і на дорогах людей...На жаль, високий рівень травматизму та смертності на дорогах перейшов вже у якусь стадію епідемії, що вбиває та калічить. Тільки за першу половину поточного року на автошляхах країни у дорожньо-транспортних пригодах постраждало і загинуло більше 17 тисяч осіб", - зазначив Азаров.

Він впевнений, що аварії за участю пасажирського транспорту набувають все більшого резонансу і суспільного занепокоєння. Глава Уряду наголосив, що перевізники не рідко нехтують безпекою людей.

"Інколи, на міжміських  маршрутах, водії розвивають швидкість гоночних машин. Проте, що найголовніше, рідко бувають покарані за такі порушення. У людей виникає питання: куди дивляться місцеві органи влади, які дають дозволи на перевезення. Державна інспекція з безпеки на наземному транспорті, яка здійснює ліцензування та міністерство внутрішніх справ, фахівці якого повинні слідкувати за безпекою на дорогах, контролери є - прогресу немає. Склалася парадоксальна ситуація - з року в рік збільшується кількість штрафів та адмінпротоколів за порушення в сфері пасажирських перевезень. Але це не зменшує кількість травматизму і смертельних випадків на дорогах", - пояснив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров нарікає, що держава мало підтримує сільську молодь

Азаров вважає, що міністерство інфраструктури та міністерство економіки та розвитку повинні подивитися, чи не надмірно захопилися дерегуляцією у питаннях, де мова йде про безпеку людей.

"Є гостра необхідність встановити жорсткіший контроль за станом здоров'я водіїв, ступенем їх втомленості, як це вимагають міжнародні правила. А також за технічною справністю транспортних засобів. Потрібно ще раз переглянути вимоги щодо пересування автобусів з людьми у нічну пору. Суворо контролювати час, впроведений водієм за кермом, а також перевіряти наявність змінних водіїв в автобусах далекого сполучення у будь-яку пору доби", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче жорсткіше перевіряти водіїв через травматизм на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути