середа, 22 грудня 2010 18:10

Азаров хоче, щоб новий міністр МОЗ продовжив життя українцям

Азаров хоче, щоб новий міністр МОЗ продовжив життя українцям

Прем'єр-міністр України Микола Азаров представив трудовому колективу Міністерства охорони здоров'я нового міністра Іллю Ємця.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Крім того, Азаров заявив, що збільшення фінансування медичної галузі може бути непропорційним відносно інших галузей.

"Тільки ми повинні бути переконані, що кожна копійка піде на покращення якості медичних послуг", - підкреслив Азаров.

Прем'єр-міністр висловив стурбованість демографічною ситуацією в Україні і доручив новому главі Міністерства охорони здоров'я Іллі Ємцю вирішити цю проблему, зокрема "допомогти людям жити довше".

"Мене дуже турбує наша демографічна ситуація - кількість населення постійно скорочується... Тому перед МОЗ поставлено завдання вирішувати не тільки медичні, а й економічні питання. Ми чекаємо від вас таку програму, яка дозволить нам рік за роком ці завдання вирішувати", - наголосив Азаров.

Він додав, що питання покращення демографічної ситуації надзвичайно важливе, оскільки зростання економіки наполовину забезпечує продуктивність праці і наполовину - збільшення кількості працюючих.

За словами Азарова, для прискореного економічного розвитку необхідно і те, і інше. Тому перед МОЗ поставлено першочергове завдання: "допомогти нашим людям жити довше, довше зберігати працездатність та брати активну участь у розвитку нашої економіки і держави", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, за даними ООН Україна увійшла до дев'ятки держав, де очікувана тривалість життя нижча за показники 1970-х років, причому насамперед це стосується чоловіків.

РБК-Україна, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче, щоб новий міністр МОЗ продовжив життя українцям ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути