пʼятниця, 15 жовтня 2010 17:45

Азаров дозволив Хорошковському продати кілька тисяч "Калашів"

Азаров дозволив Хорошковському продати кілька тисяч "Калашів"

Кабінет Міністрів дозволив Службі безпеки України реалізувати рухоме військове майно вартістю 12,7 млн. гривень. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 12 жовтня, повідомляє proUA з посиланням на "Українські новини".

Цим розпорядженням Кабмін затвердив перелік рухомого майна СБУ, яке може бути відчужено.

Згідно з переліком, відчуженню підлягають понад 8 тис. автоматів Калашникова різних модифікацій і різних років випуску, 91 граната РКГ-3 ЕМ 1985 року випуску, більш ніж 90 газових пістолетів різних систем 1993-2000 років випуску, сигнальна, пневматична та інша зброя, зокрема: 3 пістолети-кулемети ППШ і 3 - ППС 1943-45 років, 3 пістолети-кулемети Томпсона 1928 року випуску, 11 ножів до автомата АК-47 1953 випуску та інше майно.

Крім того, Кабмін дозволив СБУ реалізовувати боєприпаси, включаючи близько 500 тис. патронів ПП, а також аксесуари, такі як біноклі, сумки, чохли, піхотні лопати, резервуари для води, маскувальні комплекти, оптичні прилади тощо.

Загальна вартість майна становить 12724036 гривень.

Згідно з розпорядженням, СБУ повинна здійснювати відчуження зазначеного майна відповідно до положення про порядок відчуження та реалізації військового майна Збройних сил, затвердженого постановою Кабміну від 28 грудня 2000 року.

Крім того, СБУ має передбачити у договорах з уповноваженими підприємствами (організаціями) вимогу про реалізацію зазначеного військового майна на конкурентних засадах, крім майна, яке реалізується на зовнішньому ринку як товари військового призначення.

Як відомо, в державному бюджеті на 2010 рік на забезпечення заходів у сфері безпеки країни та функціонування органів системи СБУ передбачено 2,129 млрд. гривень, на будівництво житла для військовослужбовців СБУ - 11 млн. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Азаров дозволив Хорошковському продати кілька тисяч "Калашів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути