понеділок, 10 грудня 2012 10:55

Азаров буде перехідним прем'єром. Він потрібен тільки на час кризи - експерт

Азаров буде перехідним прем'єром. Він потрібен тільки на час кризи - експерт
Тарас Березовець розповів, навіщо Януковичу Азаров. Фото: www.radiosvoboda.org

Микола Азаров буде перехідним премєром, оскільки на час кризи у президента не було іншої кандидатури.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець, коментуючи висунення президентом Віктором Януковичем на посаду прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Він підкреслив, що це висунення є цілком очікуваним, оскільки у Януковича наразі не має жодної іншої кандидатури, яка б влаштовувала б всіх.

"Сьогодні у Януковича не має іншої кандидатури, яка б відповідала інтересам всіх груп. Висунення Арбузова спричинило б конфлікт у Партії регіонів. З іншої боку, висунення Андрія Клюєва могло б спричинити неспокій "молодої" команди, до якої належить саме Арбузов", - пояснив експерт.

Він додав: "Через це вибір Азарова був прогнозований, це найбільш зручна кандидатура. Це прем'єр, який відсидів найбільший термін з усіх голів уряду, трохи менше за нього був прем'єром Валерій Пустовойтенко і не набагато менше Тимошенко".

Водночас, каденція Азарова на посаді прем'єра може виявитися не тривалою, вважає Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров похвалився своїми досягненнями

"Це буде перехідний прем'єр. І на президентські вибори Януковича вже поведе інший голова уряду. Азаров зараз потрібен у кризовій ситуації. Бо Янукович не хоче спалити ні Арбузова, ні Клюєва на випадок негативного розвитку подій, тому йому і потрібен саме Азаров", - підкреслив політолог.

У новій Верхвоній Раді голоси на підтримку Азарова таки знайдуть, переконаний він, але їх буде мінімальна необхідна кількість: "Перший раз за Азарова проголосувало 242 депутати, а на цей раз буде ще менше. Буде мінімальна необхідна кількість" .

"В уряді Азарова не було ні одного міністра, який би був його креатурою. Колись був Ярошенко, потім був міністр охорони здоров'я. Зараз ні одного немає і в цьому уряді продовжиться ця практика. Новий уряд буде керований з Банкової ще більше, ніж попередній", - підкреслив Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв, що бюджет-2013 продовжить покращення

Він також додав, що оновлення Кабміну буде дуже сильним.

"Думаю, що більше ніж на 50% оновиться склад уряду. Зі старих членів уряду, які пішли у Верховну Раду, може зберегтися хіба що тільки Колесніков і Табачник. Крім них може залишитися Колобов, Клименко, Захарченко, бо вони належить до так званої молодої команди", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Азаров буде перехідним прем'єром. Він потрібен тільки на час кризи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути