пʼятниця, 16 квітня 2010 10:03

Азаров буде охоронцем престолу

Азаров буде охоронцем престолу

Новим головою Партії регіонів стане прем"єр-міністр Микола Азаров. За інформацією КоммерсантЪ-Украина, на з"їзді партії, який відбудеться 24 квітня, на розгляд делегатів буде внесено тільки його кандидатуру.

Газета нагадує, що глава фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов учора заявив, що черговий, XIII з"їзд партії відбудеться 24 квітня і основним його питанням буде обрання нового голови.

За словами опитаних Ъ-Украина членів партії, на розгляд делегатів з"їзду буде внесено лише одну кандидатуру - прем"єр-міністра Миколи Азарова. У Партії регіонів, пише видання, стверджують, що інших кандидатів на посаду голови партії на сьогоднішній день немає.

"Якщо ми декларуємо стабільність в країні, то як партія влади повинні організувати стабільність усередині своїх лав. Тому ніяких проривних альтернативних кандидатур не буде", - заявив народний депутат Олександр Черноморов.

За словами голови правління Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимира Фесенка, вибір на користь Азарова обумовлений тим, що в Партії регіонів він є "уособленням ідеального балансу інтересів" - не належить ні до однієї з конкуруючих груп, які існують всередині партії, і разом з тим не є самостійним центром впливу.

"Він не буде лідером партії, він буде охоронцем престолу. Буде створено таку ж ситуацію, як і в Кабміні, коли головна людина, яка реально керує урядом, - Віктор Янукович, а Азаров просто від його імені здійснює керівництво", - вважає Фесенко.

Що стосується Януковича, то з партії він не вийде і отримає в ній формальну посаду, найімовірніше - почесного голови партії.

Однак, можливо, цю посаду назвуть по-іншому. Як зазначив співрозмовник Ъ-Украина в Партії регіонів, "щоб не було аналогій з попереднім президентом". Як відомо, Віктор Ющенко, будучи главою держави, був почесним головою партії Наша Україна.

У тому, що при будь-якому главі ПР лідером партії буде Янукович, не сумнівається заступник голови Адміністрації Президента і голови ПР Ганна Герман. "У нас стільки яскравих людей у партії, що як мінімум осіб двадцять легко можуть претендувати на керівництво. Але всі прекрасно розуміють, що кого б не обрали, справжнім лідером - за фактом, а не формально - залишиться Віктор Федорович", - заявила Герман.

Зараз ви читаєте новину «Азаров буде охоронцем престолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути