субота, 21 листопада 2020 17:17

Автопробіг активістів до "Феофанії": що вимагають від Зеленського

Автопробіг активістів до "Феофанії": що вимагають від Зеленського
Вимоги активістів стосуються питань боротьби з корупцією, деяких законопроєктів, політичних репресій. Фото: unsplash

У сьому річницю Революції Гідності активісти організували автопробіг та вирушили до лікарні "Феофанія". Там лікується президент Володимир Зеленський.

Серед основних вимог — вирішення впродовж останніх чотирьох пленарних днів Конституційної кризи, повідомляє hromadske.

Серед учасників автопробігу — "Рух опору капітуляції", представники "Демократичної сокири", "Свободи", "Національного корпусу", звичайні громадяни, ветерани війни.

Вимоги активістів стосуються питань боротьби з корупцією, деяких законопроєктів, політичних репресій, роботи Тристоронньої контактної групи та епідемії Covid-19 в Україні.

Зокрема активісти вимагають від влади повернути повноваження Національному агентству з питань запобігання корупції та Національному антикорупційному бюро України, ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва, завершити судову реформу та реформувати Службу Безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можемо давати тотальну відсіч Росії". Українці відзначають День гідності та свободи

Також серед вимог є відкликання законопроєкту президента Володимира Зеленського про перезапуск Конституційного суду та законопроєкту про народовладдя шляхом референдуму. Згадали також і про "всенародне опитування Зеленського" — активісти вимагали покарати його організаторів, оскільки воно "створило неправомірну політичну перевагу під час виборів для партії влади".

Водночас у низці вимог зазначили припинити кримінальні переслідування, звільнити з-під варти Андрія Антоненка та звільнити з посад винних у репресіях правоохоронців.

Вимагають також відкликати "План дій" української делегації в ТКГ щодо Донбасу та заборонити відведення українських військ вздовж лінії розмежування.

Окрім цього, активісти заявили про "некомпетентність влади" у боротьбі з епідемією коронавірусу. Вони вимагають відставку повного складу Кабміну та початку розслідування розподілу коштів з Covid-фонду.

Цьогоріч в Україні вшановують сьому річницю трагічних подій на Майдані в центрі Києва. 21 листопада 2013-го тодішній Кабмін вирішив припинити підготовку до Асоціації України з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Автопробіг активістів до "Феофанії": що вимагають від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути