понеділок, 21 липня 2014 08:26

Австралія погрожує не пустити Путіна на саміт двадцятки

Австралія погрожує не пустити Путіна на саміт двадцятки
Фото: kaliningrad.bezformata.ru

Влада Австралії погрожує заблокувати участь президента РФ Володимира Путіна в листопадовому саміті "Групи двадцяти" (G20), якщо російська влада не допоможе у проведенні незалежного розслідування з питання про катастрофу рейсу Malaysia Airlines MH17.

Про це пише Financial Times.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот висловив обурення діями "підтримуваних Росією повстанців" на сході України, які перешкоджали доступу експертів ОБСЄ до місця катастрофи.

"Прямо зараз, як всі ми знаємо, тіла розкидані по полях Східної України, і озброєні повстанці контролюють доступ до території. Життєво необхідно якомога швидше почати міжнародне розслідування", - сказав Еббот.

Його коментарі прозвучали на тлі зустрічі "ділової двадцятки" (міністрів торгівлі G20), яка проходить в Автралії і в якій бере участь міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв.

На пряме запитання журналістів про те, чи слід допустити участь Путіна на листопадовий саміт G20, який також проходитиме в Австралії, Еббот відповів: "Поживемо - побачимо, що станеться".

"Ми поважаюча себе країна, і очевидно, ми хочемо, щоб ті, хто відвідує нашу країну проявляли добру волю по відношенню до неї, відносилися правильно щодо неї. Давайте сподіватися, що саме це відношення ми побачимо в майбутні тижні і місяці", - сказав австралійський прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Австралія погрожує не пустити Путіна на саміт двадцятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути