Ексклюзиви
субота, 10 червня 2006 12:03

Явлінський: ми не сприймаємо авторитарно-бюрократичну систему Путіна

 

Лідер "Яблука" Григорій Явлінський відзначає, що його партія знаходитиметься в опозиції до авторитарної бюрократичної системи політичної влади, яка, за його оцінкою, склалася в країні.

– Ми заявляємо, що знаходимося в послідовній і системній опозиції до економічного курсу, що проводиться нині. Ми знаходимося в послідовній і системній опозиції до подальшого проведення курсу на створення авторитарно-бюрократичної системи, - сказав він, виступаючи сьогодні на 13 з"їзді партії, який проходить в Підмосков"ї.

При цьому Явлінський відзначив, що "для нас однаково неприйнятна і нинішня авторитарно-бюрократична система, і система кримінального беззаконня, і економічного хаосу середини 90-х років".

Він назвав 6 основних рис суспільно-політичної системи, що нині існує в Росії. Це відсутність незалежного парламенту, незалежної судової системи, політична цензура ЗМІ, непрозоре функціонування спецслужб і правоохоронних органів, практично повне маніпулювання виборами, а також 100-процентне злиття бізнесу і влади, підпорядкування бізнесу інтересам одного з угрупувань.

На думку лідера "Яблука", хоча про багато проблем в Росії і говориться, але нічого в цьому напрямкі не робиться.

– Все відбувається у вигляді кампаній - поговорили і забудуть, - сказав він.

Явлінській визнав, що по ряду показників розвиток Росії йде успішно, проте відзначив, що ці показники формальні і безпосередньо залежать від відмінної економічної кон"юнктури - високих цін на нафту.

– Країна перетворилася на бензинову державу, що розвивається за рахунок постачань енергоресурсів індустріально розвиненим країнам, - вважає лідер "Яблука".

За його оцінками, у Росії ще "є шанс перетворитися з країни, що розвивається, в розвинену країну".

– Я упевнений, що до середини 21 століття всі країни розділяться на розвинені і нерозвинені назавжди, тому нам потрібно використовувати наш шанс, -наголосив він, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Явлінський: ми не сприймаємо авторитарно-бюрократичну систему Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути