пʼятниця, 17 січня 2020 12:27

Авіакатастрофа Boeing 737: Україна вимагає від Ірану зафіксувати свою провину в офіційному документі

Авіакатастрофа Boeing 737: Україна вимагає від Ірану зафіксувати свою провину в офіційному документі
Україна вимагає зафіксувати провину Ірану в офіційному документі. Фото: "РБК-Україна"

Україна вимагає фіксації визнання Іраном своєї провини в офіційному документі щодо атаки на український літак поблизу Тегерана.

Питання підніматиметься на засіданні Радбезу ООН, заявив голова Міністерства закордонних справ Вадим Пристайко, передає кореспондент "РБК-Україна.

"Щодо "ненавмисності" і використання цього терміну. Ми не відкидаємо жодної з версій, які є. Тепер із визнанням іранською стороною провини всі версії звужуються до однієї головної. Але ми хочемо зафіксувати визнання іранською стороною своєї провини, визнання на міжнародному рівні - документом", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уламки в сидіннях та відсутність мобільних: фахівці досліджують місце аварії Boeing 737

"Саме тому був дзвінок президента до президента. Ми вимагаємо спеціального представника. Ми будемо все одно порушувати це в Радбезі ООН і фіксувати. Без фіксації цього моменту ми хочемо бути обережними, щоб не зірвати взаємодії з іранською стороною, яка зараз фактично тримається на політичній заяві лідера Ірану", - заявив Пристайко.

Також Пристайко додав, що представник Ірану приїде в Україну наступного тижня для надання офіційних роз'яснень щодо катастрофи українського "Боїнга".

В Ірані завершили ідентифікацію тіл громадян України, які загинули під час катастрофи літака МАУ. 15 рятувальників, 4 слідчих та 3 експерти МВС допомагають іранцям розслідувати причини трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа Boeing 737: Україна вимагає від Ірану зафіксувати свою провину в офіційному документі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути