пʼятниця, 14 серпня 2020 12:29

Аваков за час президентства Зеленського роздав 335 нагородних стволів

Аваков за час президентства Зеленського роздав 335 нагородних стволів
Раніше нагородну зброю видали близько 100 нардепам. Фото: @mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за час президентства Володимира Зеленського роздав 335 одиниць вогнепальної зброї.

Із них 242 було вручено торік, а 93 - поточного року, йдеться у відповіді МВС на запит, пише "РБК-Україна".

Аваков нагородив 335 осіб відомчою заохочувальною відзнакою "Вогнепальна зброя".

Офіс президента своєю чергою на запит повідомив, що Зеленський взагалі не роздавав зброї.

У Міноборони на запитання про роздану міністрами за рік зброю повідомили, що нагороджувати вогнепалом може тільки глава держави.

Право нагородження "Іменною вогнепальною зброєю" належить до компетенції президента. У Міністерстві оборони відсутня будь-яка інформація про нагородження цивільних або службових осіб відзнакою президента "Іменна вогнепальна зброя".

Попередник Зеленського на посаді президента Петро Порошенко публічно вручав вогнепальну зброю. Зокрема, в листопаді 2015 року нагородив пістолетами футболістів і тренерів збірної України з футболу.

МВС відмовилося назвати професії, імена і прізвища тих, кого нагородили пістолетами від Авакова. При цьому уточнили, що всі вони - громадяни України, але вести їх облік заборонено законодавчо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" в Раді листуються про "Авакова і Беню"

Сам Аваков у липні 2016-го заявляв, що з березня 2014 року роздав понад 1200 одиниць вогнепальної зброї. Більшість, за його словами, подаровано військовим, правоохоронцям і добровольцям.

Також зброю отримали близько 100 народних депутатів. Журналісти дізналися, що пістолети від міністра отримали, зокрема, Сергій Пашинський, Андрій Парубій, Володимир Гройсман, Валерія Гонтарева, Олександр Турчинов і Петро Порошенко.

Крім того, олігарх Ігор Коломойський отримав від Авакова в подарунок штурмову гвинтівку, Олег Ляшко - пістолет-кулемет, а експрем'єр Арсеній Яценюк - раритетний кулемет "Максим".

2015-го петиція про легалізацію зброї на сайті президента першою зібрала необхідних 25 тис. підписів. Президента закликали законодавчо врегулювати право громадян на володіння вогнепальною зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Аваков за час президентства Зеленського роздав 335 нагородних стволів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути