пʼятниця, 02 жовтня 2020 14:17

Аваков просить ще 1,9 млрд антикоронавірусних грошей

Аваков просить ще 1,9 млрд антикоронавірусних грошей
У листі МВС надані розрахунки, відповідно до яких на доплати 50% окладу поліцейським необхідно ще 1,9 млрд грн. Фото: "Уніан"

На початку вересня голова МВС Арсен Аваков вдруге звернувся з офіційним листом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,9 млрд грн на доплати поліцейським з Фонду боротьби з Covid-19.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на лист МВС.

"Ключова проблема антикоронавірусного фонду полягає у відсутності офіційних пріоритетів витрат з нього. З однієї сторони, МОЗ не забезпечило населення масовим тестування під час пандемії, а з іншої, МВС уже вдруге претендує на доплати поліцейським", - йдеться в публікації.

У листі МВС надані розрахунки, відповідно до яких на доплати 50% окладу поліцейським для забезпечення правопорядку і безпеки громадян з 1 серпня до 31 листопада необхідно ще 1,979 млрд грн. Ці кошти можуть отримати понад 54 тис. поліцейських, оклад яких у середньому складає 15,3 тис. грн на особу, а доплати відповідно становитимуть 7,6 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Авакова негативно ставляться 70% українців - опитування

10 червня з антикоронавірусного фонду виділили МВС, яким керує Аваков, 2,701 млрд грн. З них на доплати поліції - 2,249 млрд грн. Станом на кінець серпня витрачено 99,4% виділених коштів, а саме 2,237 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Аваков просить ще 1,9 млрд антикоронавірусних грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути