Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2019 15:41

Аваков: Порошенко агітує незаконно

Аваков: Порошенко агітує незаконно
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков побачив протизаконність у бордах Петра Порошенка. Фото: УНІАН

Реклама президента Петра Порошенка на білбордах, який ще не зареєструвався кандидатом, протизаконна. Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю LB.ua.

"Я зараз публічно педалюю питання виборчих фондів кандидатів, це дуже важливо. Якщо кандидат вчора зареєструвався, а його білборди висять з позавчора - це незаконна агітація.

Якщо Валентин Наливайченко тільки подав документи, а його банерна реклама вже висить, це - пряме порушення законодавства. Як і сітілайти Гриценка, і білборди з томосом Петра Порошенка, який на той момент навіть документи в ЦВК не подав. І реклама Юлії Тимошенко, яка з'явилася задовго до проведення з'їзду", - заявив керівник МВС.

"В момент, коли кандидат здав документи в ЦВК і отримав посвідчення, а його виборчий рахунок ще не відкрито - вже можна якось пару днів протриматися без реклами. Кандидати повинні бути стерильними буквально", - додав міністр.

Також Аваков заявив, що він "над процесом".

"Я всім кандидатам чітко сформулював, що піднімаюся над процесом. Я "не в кишені у Тимошенко". Я "не воюю проти Порошенка". Я ні з ким не домовлявся", - сказав він.

"Мені кажуть: якщо в фіналі будуть Порошенко і Тимошенко, і переможе Порошенко - Тимошенко зробить майдан. І навпаки: якщо переможе Тимошенко, Порошенко виведе людей на вулицю. А я відповідаю цим фантазерам, що в разі якогось із цих сценаріїв наша держава опиниться під великим ризиком. Тому що Володимир Володимирович влаштує нам ще глибшу дестабілізацію. Тому я вважаю, що моя функція - не допустити системних порушень, які можуть привести суспільство в стан обуреного збентеження", - також заявив Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адмінресурс в дії: у бюджетних закладах розклеюють Порошенка з томосом

Найбільше грошей на зовнішню рекламу витрачають президент Петро Порошенко та колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, заявляли у русі "Чесно".

Вибори президента мають відбутися 31 березня.

Зараз ви читаєте новину «Аваков: Порошенко агітує незаконно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути