Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2014 00:12

АТО в Україні спрямована на відновлення спокою - Держдеп США

АТО в Україні спрямована на відновлення спокою - Держдеп США
Фото: facebook.com

Дії українських силовиків в Антитерористичній операції спрямовані на відновлення спокою в країні, вони стримані і помірні". Таку оцінку офіційного Вашингтона висловила представник Державного департаменту США Джен Псакі, повідомляє Укрінформ.

"На наш погляд, дії українських сил є стриманими і помірними. Вони роблять кроки для того, щоб зберегти спокій у власній країні", - зазначила представник Держдепартаменту.

Вона додала, що Сполучені Штати позитивно оцінюють готовність Петра Порошенка реалізувати двосторонню угоду про припинення вогню, проте "припинення вогню повинне бути взаємним". У цьому зв'язку Псакі зазначила, що "Росія не зробила кроків, які повинна зробити" для дотримання двостороннього режиму припинення вогню.

Псакі заявила також, що не слід забувати про "підтримуваних Росією проросійських сепаратистів і передислокації російських військ на кордоні, переміщення зброї через кордон і про зусилля РФ, які зараз робляться для окупації і спроби анексії частини суверенної держави Україна".

У цьому контексті Псакі нагадала коментар командувача Збройних сил НАТО в Європі генерала Бридлава, який відзначив високу активність регулярних військ РФ вздовж кордону з Україною, а також сприяння РФ переміщення сил, озброєння і фінансів через кордон.

Нагадаємо, раніше заступник офіційного представника Державного департаменту Марі Харф заявила, що США підтримують рішення керівництва України про завершення режиму припинення вогню і відновлення активної фази АТО на сході України.

Зараз ви читаєте новину «АТО в Україні спрямована на відновлення спокою - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути