понеділок, 24 червня 2019 10:54

Ар'єв спрогнозував результат голосування про повернення Росії до ПАРЄ

Ар'єв спрогнозував результат голосування про повернення Росії до ПАРЄ
Завдання українських дипломатів в ПАРЄ ускладнилося в рази, і позиції послабились. Фото:www.dw.com

Умови української делегації в ПАРЄ стали значно складнішими, ніж 2014-го.

Кількість проросійських парламентарів збільшилась через зростання популярності в ЄС популістів і радикалів, написав голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв у Facebook.

"У української делегації сьогодні в Страсбурзі день важкий. Кожна сесія ПАРЄ останніми роками ставала тяжчою за попередню в питанні санкцій проти російської делегації. Ця може стати вирішальною. Різниця між 2014 роком і нинішнім моментом полягає в тому, кому ми протистоїмо. Тоді це була Москва і група проросійських парламентарів. Тепер це Москва, група проросійських парламентарів, суттєво збільшена за рахунок росту популярності в ЄС популістів і радикалів, а також керівництво Ради Європи, Німеччина і Франція. Антанта 2019", – пише Ар'єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель і Макрон перевіряли Зеленського на міцність

Він констатує, що завдання українських дипломатів ускладнилося в рази і позиції послабились.

"Попри те, що єдність делегація тримає, ми маємо порушену єдність інституцій і нові умови - розпущений парламент (у такий час до всіх перехідних традиційно менше дослухаються - чекають нового складу), напіввідставлений міністр закордонних справ і президент, якому події в ПАРЄ нецікаві. Тому результат непередбачуваний, попри всю нашу готовність дати серйозний бій. Будемо робити все можливе за цих умов", – запевнив нардеп.

"І потримайте за нас кулаки", – додав він.

Фонд "Авіакатастрофа", який представляє велику групу родичів жертв трагедії MH17 на тимчасово окупованому Донбасі, вимагає не допустити повернення країні-агресору Росії права голосу в ПАРЄ.

Зараз ви читаєте новину «Ар'єв спрогнозував результат голосування про повернення Росії до ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути