Ексклюзиви
понеділок, 20 березня 2017 18:50

Ярош сказав, як Україна зможе повернути Крим

Ярош сказав, як Україна зможе повернути Крим
фото: Ельдар Сарахман

Анексований Крим повернеться до складу України після розвалу Росії. Для цього потрібно дестабілізувати ситуацію всередині РФ.

Про це сказав народний депутат Дмитро Ярош в інтерв'ю журналу "Країна".

"Донбас можемо повернути у досить швидкій перспективі. Із Кримом буде важче. Я більше це пов'язую з активною роботою з розвалу Російської імперії. З використанням усіх факторів всередині Росії, які дестабілізують її. Це мусульманський фактор, північно-кавказький, китайський. Тоді безкровно можна було б повернути Крим. 1989 року я й думати не міг, що 1991-го розвалиться Радянський Союз. А він набагато потужніший був, ніж ця міні-імперійка на чолі з кремлівським карликом Путіним. Там ідеологія була. І то розвалилася. І ці розваляться. Треба максимально сприяти цьому процесу. Для цього — піднімати рівень наших спецслужб.

Якщо говорити про військову операцію, то я не прихильник. Розумію втрати, яких ми можемо зазнати. Весь півострів — це військова база. Рельєф місцевості не сприятливий для ведення наступальних бойових дій. Тому нам буде дуже важко. Швидше за все, цього не зробимо", - зазначив Ярош.

Він наголосив, що Україна має ресурс, щоб розхитати Росію зсередини. Але для цього потрібна політична воля державного керівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми давним-давно виграли б цю війну" - Ярош

У березні 2014 року після введення військ Росія анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Після цього Москва зарахувала український півострів до свого складу.

Згодом Росія почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. РФ постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях тривають бойові дії.

Повне інтерв'ю з Дмитром Ярошем шукайте в журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Ярош сказав, як Україна зможе повернути Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути