четвер, 19 травня 2022 00:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович вважає, що війна до осені не закінчиться

Арестович вважає, що війна до осені не закінчиться
Арестович розповів, коли закінчиться війна. Фото: Радіо Свобода

Навіть до осені війна з Росією навряд чи закінчиться.

"Треба розуміти, що воєнний стан може бути збережений, принаймні на окремих ділянках, і після перемоги у війні" - радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів "24 каналу".

Продовжити воєнний стан ще на 90 днів дозволяють відповідні норми закону, натомість "кожного разу" продовжувати його на 30 днів, на думку Арестовича – це давати хибні надії українцям.

Оголошення ще на 30 днів, за його словами, поширить серед населення думку, що війна "закінчиться за 30 днів і про це фактично заявила влада".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша держава нікого не кидає і повертає те, що належить Україні по праву" - Зеленський

Все тому, що після війни стартує відновлення країни – насправді величезний процес, одним з головних завдань якого є розмінування. Водночас боєприпасів, які не розірвалися, дуже багато.

"За світовим законом, день війни – це 3 дні розмінування. Це буде ще роками продовжуватись. І навіть після перемоги зберігатиметься певна небезпека, частини охоронятимуть державний кордон, не всі військові одразу повернуться у пункти постійної дислокації", – зазначив радник голови ОП.

Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити дії воєнного стану та термінів проведення загальної мобілізації. Їх хочуть продовжити на 90 днів – фактично до кінця літа.

Зараз ви читаєте новину «Арестович вважає, що війна до осені не закінчиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути