Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2022 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович відреагував на погрози Кремля вдарити по Фінляндії та Швеції

Арестович відреагував на погрози Кремля вдарити по Фінляндії та Швеції
Росії нічим нападати на фінів та шведів після вступу цих країн до НАТО. Фото: facebook.com/alexey.arestovich

Погрози Москви вдарити по Фінляндії та Швеції у разі їхнього вступу до Північноатлантичного альянсу не мають нічого спільного з реальністю.

Росії нічим нападати на фінів та шведів після вступу цих країн до НАТО, заявив 12 травня радник голови Офіса президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія вступить до НАТО "гладко і швидко" - Столтенберґ

"Ця конструкція складається з двох речей. Перша - ілюзія Москви, що на неї хтось тисне, а НАТО не тисне на Кремль. Другий момент - їм нічим відповідати. На тому напрямку була червонопрапорна 6-та армія, яка вся в Україні лягла. Командири, яких зняли і мало не під суд відправили. Чим загрожувати там, незрозуміло. 2 тисячі чи скільки там межі Фінляндії з Росією - я не бачу варіантів", - сказав він.

Арестович зазначив, що у РФ зараз відчувається значний брак кадрів.

"За деякими даними, навіть Південна Осетія вже посилає Росію кудись подалі з її пропозиціями надати трошки військ. Тому вже скоро всі почнуть посилати Кремль, бо вже боятися нічого. Кремль навіть якщо захоче гордо помститися, то буде питання: а чим? Хто піде диктувати волю Кремля?" - додав радник голови Офіса президента.

12 травня президент Фінляндії Саулі Нііністьо і прем'єр-міністерка Санна Марін оголосили про підтримку вступу країни до НАТО.

Того ж дня речник президента країни-агресорки Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що вступ Фінляндії до НАТО загрожуватиме РФ.

Швеція може подати заявку на вступ до НАТО 16 травня. Північноатлантичний альянс має намір збільшити присутність біля кордонів Швеції і в Балтійському морі.

Зараз ви читаєте новину «Арестович відреагував на погрози Кремля вдарити по Фінляндії та Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути