субота, 18 червня 2022 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович розповів, коли російські окупанти почнуть відхід із України

Арестович розповів, коли російські окупанти почнуть відхід із України
Російська армія вже близька до межі насичення, їй не вистачає резервів. Фото: facebook.com/alexey.arestovich

Російські війська почнуть відходити з України, як вони вийшли з північних областей, коли на фронті відбудеться перелом.

Окупанти почнуть відходити, не отримавши воєнних здобутків і розуміючи свою безперспективність, заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович 17 червня в інтерв'ю російському адвокату й правозахиснику Марку Фейгіну.

"Мова про звільнення всієї території воєнним шляхом, у крайньому разі, до лінії 23 лютого. Одного разу відбудеться перелом і російські війська почнуть відходити з української території самі, як відходили з-під Києва, Сум і Чернігова. Наче й не отримавши повний воєнний розгром, але розуміючи безперспективність", сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є жирніші цілі, ніж Кримський міст" - Арестович про атаку ЗСУ

Російська армія вже близька до межі насичення, їй не вистачає резервів.

"Зараз, звичайно, вони підзбирали ресурси і ломанулися на Слов'янському та Попаснянському напрямках. Але зауважте, Херсонщина обороняється, Запорізька область - стоїть. Ресурсів туди вже не вистачає. Не вистачає резервів", - додав Арестович.

За його словами, у росіян виникне відчуття безглуздості усього, що відбувається, і вони почнуть відходити з українських територій.

"Ну, ще трішки, ще якісь строки. Можливо, місяць-півтора. Але вони зупиняться. Виникне відчуття безглуздості у окупантів з ідеологічного погляду, і з погляду перемоги в ментальному просторі", - підсумував радник голови Офісу президента.

Підрозділи Сил оборони України вигнали російських окупантів із села Дмитрівка Ізюмського району Харківської області.

На Слов'янському напрямку ворог зосереджуються на наступі у напрямку Слов'янська, бої тривають. Поблизу Краснопілля окупанти безуспішно намагалися вести розвідку боєм, а тому відступили.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Миколаївки, Білогорівки, Покровського, Зайцевого і Степного. Поблизу Гірського українські захисники припинили спробу ворожої розвідки боєм. Також противник знову безуспішно вів штурмові дії в районах Берестового і Кодеми. Зазнав втрат і відійшов.

Зараз ви читаєте новину «Арестович розповів, коли російські окупанти почнуть відхід із України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути