Ексклюзиви
середа, 07 квітня 2021 15:55

Заарештованого Семена Семенченка залишили під вартою

Заарештованого Семена Семенченка залишили під вартою
Семенченка залишили під вартою в СІЗО. Фото: Facebook

Київський апеляційний суд не задовольнив скаргу адвокатів екснардепа Семена Семенченка, підозрюваного у створенні "приватної військової компанії". Його залишили під вартою в СІЗО.

В одній із перерв підозрюваний назвав справу політично вмотивованою, пише "Суспільне". Запобіжний захід тримання під вартою без альтернативи внесення застави триватиме до 24 травня.

"У підозрі йдеться, що Семенченко керує незаконним військовим формуванням, але підтверджень цьому немає. Також суддя не взяв до уваги, що організація "Донкорп Україна" та добровольчий батальйон "Донбас" створені в законний спосіб. Семенченко ніде не значиться ні керівником, ні бенефіціаром цих підприємств", - сказав адвокат Владислав Добош.

Прокурор спростував слова адвоката, назвавши діяльність такого формування незаконною на території України. З цієї причини правоохоронні органи не могли надати дозвіл на створення такого формування.

"Допитуючи свідків, ми дізналися, де зберігається зброя. Встановлено, що за кілька днів до проведення обшуків її вивезли з бази", - зазначив прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пов'язана з Семенченком ПВК працювала в інтересах Коломойського - ЗМІ

24 березня СБУ повідомила, що Семен Семенченко і Євген Шевченко створили незаконне збройне формування - "приватну військову компанію". "ПВК" нібито займалася "ввезенням поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з РФ, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами".

26 березня суд обрав Семенченку запобіжний захід у цій справі. Його відправили під арешт на 2 місяці без права внесення застави.

27 березня Семенченка госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «Заарештованого Семена Семенченка залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути