пʼятниця, 01 листопада 2019 19:48

Яременко має скласти мандат. Випадок саме той - експерт

Яременко має скласти мандат. Випадок саме той - експерт
Приклад з Яременком показує, що політична культура у парламенті рухається у зворотньому напрямку, каже Микола Давидюк. Фото: УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко має скласти свій мандат. Якщо ж цього не зробить, додасть мінусів рейтингу президента Володимира Зеленського.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Проституція в країні не легалізована. Вона заборонена. Нардеп порушив закон, а ніхто навіть про це не говорить. Всі обговорюють вартість, вибачення перед президентом, що насправді виглядає дуже дивним.

Порушив закон на робочому місці. Якби писав, що він йде грати у футбол - окей.

За великим рахунком скандал такого рівня мав би призвести до складання мандату. Якщо цього не буде, партія "Слуга народу" почне втрачати рейтинги. Почне накопичуватися негативний ком, який обрушиться у лавину і падіння рейтингу. Тоді цей рейтинг буде дуже важко повернути.

У фракції "СН" не має жодної людини, яка є носієм рейтингу. Його має лише Зеленський

Але у фракції "СН" не має жодної людини, яка є носієм рейтингу. Всі вони "риби-прилипали". Рейтинг є тільки у Зеленського. Яременко цей рейтинг не створював, тому втрачати йому його не шкода. А ось сам Зеленський з часом почне втрачати. Бо стає видно якість тих, кого він понабирав. Одні плачуть, другі домовляються з повіями, треті голосують направо і наліво, хабарі полізли. Фракція починає нагадувати минулий парламент. Вийшли з "турборежиму" і почали себе вести точно так само, як ті, хто сиділи на їхніх стільцях.

Яременко повинен скласти мандат за власним бажанням. Це один із тих небагатьох випадків, коли мав вийти і сказати "Так, каюся. Замість мене зайде якась інша порядна людина". Якби зразу так зробив, виграв би ситуацію і можливо б його навіть переконали це не робити. У виграші були б усі.

Але політична культура рухається у зворотньому напрямку. Це вже другий чи третій сексуальний скандал у цьому парламенті. Не про закони думають. Обличчя у них серйозні, але мізками вони явно не у Верховній Раді", - каже Микола Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" вибачався за секс-переписку перед Зеленським, а журналістам пригрозив тюрмою

Листування між повією і народним депутатом "Слуги народу" Богданом Яременком відзняв парламентський фотограф. В цей час ішло голосування за закони.

На своє виправдання Яременко написав у Facebook, що зробив це спеціально, щоб підловити журналістів.

Потім видалив допис і опублікував наступний, де вибачається перед президентом і фракцією.

Зараз ви читаєте новину «Яременко має скласти мандат. Випадок саме той - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути