четвер, 23 грудня 2010 14:23

Арбузова посадили у крісло Стельмаха і ухвалили бюджет (ФОТО)
13

Сьогодні у Верховній Раді України за відсутності опозиції ухвалили низку важливих рішень.

Перед початком ранкового засідання "бютівці" розмістили на своїх місцях три плакати: "Народу - нові податки, олігархам - нові мільярди", "Руки геть від Тимошенко", "Припиніть політичні репресії".

Після критичних виступів декількох опозиційних депутатів, які з трибуни парламенту висловили незадоволення ігноруванням запропонованих ними поправок до бюджету, фракції БЮТ-Батьківщина та Наша Україна - Народна Самооборона покинули сесійну залу, як і обіцяли напередодні.

Більшість одразу ж розпочала розгляд питання про зняття Володимира Стельмаха з посади голови Нацбанку. За рішення про його відставку проголосували 278 депутатів. Раніше відповідне подання вніс президент України Віктор Янукович. За повідомленнями ЗМІ, напередодні між президентом та екс-головою Нацбанку відбулася жорстка розмова.

Більшість подякувала Стельмаху за роботу і вихваляла його діяльність.

Після цього у Раді ухвалили призначення Сергія Арбузова главою Нацбанку. За відповідне рішення проголосували 282 нардепи. Перед голосуванням не заслуховували доповідь Арбузова про бачення своєї роботи на посаді. Хоча цього і вимагав позафракційний депутат Олег Ляшко.

За повідомленнями деяких видань, Арбузов дружить з Олександром Януковичем, старшим сином президента України.

Нардепи також прийняли в цілому державний бюджет на наступний рік. За це рішення проголосували 279 депутатів. Парламентарі не розглядали поправки до бюджету, обмежившись заслуховуванням виступу міністра фінансів Федора Ярошенка.

Окрім цього, депутати також прийняли постанову про необхідність надання урядом інформації про виконання бюджету у першому кварталі та за півроку.

Фото: Тарас Подолян / Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Арбузова посадили у крісло Стельмаха і ухвалили бюджет (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути