вівторок, 04 лютого 2014 14:11

Арбузов, Азаров і Клюєв володіють паспортами Австрії - євродепутат

Арбузов, Азаров і Клюєв володіють паспортами Австрії - євродепутат
Сергій Арбузов і Микола Азаров. Фото: news.liga.net

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Сергій Арбузов, глава адміністрації президента Андрій Клюєв і екс-прем'єр Микола Азаров мають паспорти громадян Австрії.

Про це співголова групи "Зелених" і "Європейського вільного альянсу" у Європарламенті Ребекка Хармс сказала під час виступу у Страсбурзі, повідомляє Радіо Свобода.

"Арбузов, Клюєв та Азаров – люди, на яких лежить відповідальність за насилля й терор в Україні, – володіють паспортами Австрії та можуть вільно відвідувати ЄС", – сказала Гармс.

"Про це ми довідалися від наших австрійських колег. Вони можуть вільно виїжджати за межі країни, тоді як саме на них лежить відповідальність за насилля в Україні", – розповіла євродепутат від Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрійське видання опублікувало схему "відмивання" грошей Януковичем, Азаровим та Клюєвим

Гармс закликала керівництво ЄС запровадити санкції проти високопосадовців, відповідальних за насильство проти мирних громадян під час масових акцій протесту в Україні.

"Саме обмеження їхнього в'їзду до ЄС від нас вимагає український народ. Цим особам слід впровадити дуже суворий візовий режим. Натомість пересічним громадянам треба полегшити цей доволі складний процес надання дозволів на в'їзд до ЄС", – зазначила євродепутат.

У середу, 5 лютого, ситуацію в Україні мають намір розглянути під час пленарного засідання Європейського парламенту. У четвер, 6 лютого, за результатами дебатів євродепутати планують ухвалити спеціальну резолюцію щодо української кризи. Окрім того, наступного тижня у Брюсселі відбудеться нарада міністрів закордонних справ, на якій теж обговорюватимуть ситуацію в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов, Азаров і Клюєв володіють паспортами Австрії - євродепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути