Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2021 10:06

Арахамія зробив подарунок противникам зближення України з НАТО - журналіст

Арахамія зробив подарунок противникам зближення України з НАТО - журналіст
Безглузді заяви лунають від влади регулярно. Фото: Ян Доброносов, telegraf.com.ua

Голова президентської фракції Давид Арахамія заявами про "шантаж світу ядерною зброєю" шкодить Україні. Про це пише редактор "Європейська правда" Сергій Сидорненко в публікації "Ядерний шантаж "Слуги народу": як шкодять Україні міжнародні заяви Зе-команди".

За жодних обставин, за будь-якої мотивації політик такого рівня не мав права говорити, що він вважає шантаж нормальною та ефективною стратегією міжнародних відносин.

Є чимало виборців, які вважають, що "Захід нам винний, чому б його не пошантажувати". Та й жарти з російських фільмів про ядерну зброю на кшталт "обязательно жахнем" також мають шанувальників.

Зараз українська влада декларує наполегливу роботу вступом до НАТО, прагнучи отримати ПДЧ (а згодом і повноцінне членство). Рано чи пізно питання про зближення нашої держави з Альянсом постане на порядку денному й міністри або лідери держав-союзників обговорюватимуть цю можливість. На цьому етапі тим, хто проти нашого зближення з НАТО, доведеться шукати аргументи, чому це неможливо. Давид Арахамія зробив їм фантастичний подарунок.

Мовляв, якщо чинна українська партія влади сприймає безпекові важелі лише як інструмент фінансового шантажу партнерів, то як можна в принципі говорити про зближення з НАТО держави під керівництвом такої політичної сили. Мовляв, ви ж бачите, то просто держава-шантажист, з якою не варто мати справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Державник? Гопник із райончика" - мережі вкотре обурив Арахамія

До слова, ні Арахамія, ні його однопартійці не перепросили за таку заяву, однак депутат у четвер усе ж спробував відмовитися від сказаного. Він запевнив, що мав на меті інше, бо вважав, що говорить про шантаж "у лапках".

"Ми могли б шантажувати весь світ, і нам би давали гроші на обслуговування ядерної зброї, як зараз це відбувається в багатьох інших країнах", – заявив, зокрема, Арахамія, пояснюючи своє бачення того, як мала б діяти українська влада на початку 1990-х.

Хочеться, щоб чи то в МЗС, чи то на Банковій, чи то серед колег-депутатів знайшовся хтось здатний пояснити Арахамії, на який рівень він поставив Україну цими словами. Адже зараз є лише дві держави, що шантажують світ у схожий спосіб – це Північна Корея та Іран. Їхня міжнародна ізоляція, санкційний тиск тощо – прямий наслідок саме такого шантажу, про який говорить нардеп.

Подібні безглузді заяви лунають від влади регулярно.

У січні 2020 року у виступі в "Українському домі" на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі лідер фракції "Слуга народу" запропонував зупинити євроінтеграцію та виконання Угоди про асоціації, а натомість "створити свої правила гри".

Цю заяву довелося оперативно спростовувати тодішньому віцепрем'єру Дмитру Кулебі.

Не так давно набула розголосу заява радника керівника Офіса президента Андрія Єрмака, речника мінської ТКГ Олексія Арестовича, який взявся публічно шантажувати НАТО заявами на кшталт "не візьмете Україну до Альянсу – підемо до Китаю". Тоді його слова довелося спростовувати окремою заявою МЗС про те, що зовнішньополітичний курс України є незмінним.

Це лише кілька прикладів, але такі самодіяльні та шкідливі для держави заяви лунають більш ніж регулярно, ідеться в публікації.

Цього тижня Арахамія в ефірі одного з телеканалів заявив, що якби Україна мала ядерну зброю, то могла б "шантажувати весь світ". Також сказав, що зустріч Володимира Зеленського і Джозефа Байдена "відбудеться на підвищених тонах".

Раніше на сайті китайської агенції новин "Сіньхуа" з'явилося повідомлення, що Арахамія заявив: партія "СН" хоче перейняти досвід Комуністичної партії Китаю в управлінні економікою.

Після цього голову президентської фракції почали зображати на карикатурах.

Зараз ви читаєте новину «Арахамія зробив подарунок противникам зближення України з НАТО - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути