вівторок, 23 жовтня 2018 11:16

Апелювання до МВФ демонструє неспроможність влади - Тарута

Апелювання до МВФ демонструє неспроможність влади - Тарута
Лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що ціна на газ повинна бути від 110 до 120 доларів. Фото: Цензор.НЕТ

Щоб знизити ціни на газ в Україні, потрібно інвестувати у видобуток власного блакитного палива і створити ринок газу в країні. Нинішня ж влада, нездатна на активні кроки в цьому напрямку, прикривається вимогами МВФ і забирає останні кошти у населення, заявляє народний депутат України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

"Потрібно 5 мільярдів доларів, щоб Україна повністю перейшла на самозабезпечення газом, і позбулася його імпорту. А якщо інвестувати 15-20 мільярдів, можна вийти на обсяги видобутку в межах 50-60 кубометрів. І в такому випадку ми могли б надлишки продавати, і заробляти на цьому. Але на такі кроки може піти тільки ефективна влада, яка буде змінювати життя українців на краще, а не набивати власні кишені. Те, що робить нинішня влада, показує, що вони не здатні забезпечити розвиток газовидобутку і всієї економіки країни, а замість того ходять з простягнутою рукою до кредиторів, мовляв, дайте нам грошей. МВФ же, як кредитор, висуває свої умови. Тому посилання на МВФ - це ознака неспроможності влади", - так політик прокоментував в ефірі телеканалу NewsOne рішення уряду про підвищення ціни природного газу для населення з 1 листопада нинішнього року.

При професійному підході можна домогтися зниження ціни на газ до 110 доларів за 1 тисячу кубометрів, що значно менше діючих сьогодні цін, переконаний Сергій Тарута.

"Ціна на газ повинна бути від 110 до 120 доларів. При цьому потрібно повністю модернізувати все комунальне господарство, включаючи мережі і генерації, щоб ми зменшили споживання газу на 50%. І тоді, при зменшенні споживання і при хорошій якості послуги, ціна може становити 120 доларів. Іншого сценарію для зменшення ціни немає. В іншому випадку будемо бігати з простягнутою рукою по кредиторах", - підкреслив лідер "Основи" і навів приклади успішного припинення співпраці з МВФ з боку ряду розвинених країн.

"Що зробила Польща? Вона відмовилася від подальшої роботи з МВФ. Те ж саме зробила Угорщина, де зростання економіки становить 5%. Тому що вони відчувають, що їх економіка зростає. У Китаї зараз президент відправив у відставку губернаторів тільки за те, що вони замість запланованих 7% зростання ВВП показали 5%. В свою чергу, новопризначені губернатори зобов'язалися забезпечити зростання економіки на рівні 10%. Це означає, що вони мають намір залучити багато інвестицій. Те ж необхідно зробити й Україні. Іншого шляху для економічного зростання немає", - резюмував Сергій Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Апелювання до МВФ демонструє неспроможність влади - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути