пʼятниця, 14 квітня 2017 13:25

Апеляційний суд грубо порушив закон під диктовку НАБУ, це оскаржать в Європейському суді – адвокат Мартиненка

Апеляційний суд грубо порушив закон під диктовку НАБУ, це оскаржать в Європейському суді – адвокат Мартиненка
НАБУ незаконно оскаржило рішення суду у "справі Мартиненка", яке не підлягає оскарженню. Фото: zib.com.ua

Захист колишнього депутата Миколи Мартиненка заявив про грубі порушення закону з боку суддів Апеляційного суду Києва, які "під диктовку та в інтересах НАБУ незаконно скасували рішення Солом'янського райсуду Києва про фактичне закриття так званої "справи Мартиненка".

Також адвокати збираються оскаржити це в Європейському суді з прав людини, повідомила прес-служба екс-депутата.

"НАБУ шукало можливість не виконувати рішення Солом'янського райсуду столиці, який визнав протиправною бездіяльність НАБУ щодо своєчасного закриття провадження від 11.12.2015 року стосовно Миколи Мартиненка. Тому НАБУ пішло на безпрецедентний крок - вирішило незаконно оскаржити рішення суду, яке ґрунтується на практиці Європейського суду з прав людини, є остаточним та оскарженню не підлягає. Жоден суддя не може навіть розглядати по-суті таке звернення НАБУ. Крім того, законодавством в принципі не передбачена можливість скасування рішення суду, яке є остаточним", - прокоментував ситуацію адвокат Петро Бойко, який представляє інтереси Миколи Мартиненка.

"До переліку суддів, які грубо порушують закон під диктовку НАБУ, крім "ручного" судді НАБУ Бобровника з Солом'янського райсуду, додались і деякі судді Апеляційного суду Києва. Вони не лише прийняли звернення НАБУ-САП до розгляду, але й винесли абсолютно незаконне рішення, яке прямо порушує чинне законодавство. Ці судді вийшли за рамки своїх повноважень і здійснюють вибіркове правосуддя. Суд за одних і тих же обставин адвокатам відмовляє, а прокурорів задовольняє – і це стійка тенденція. Захист буде звертатись до Європейського суду з прав людини щодо саботування виконання в Україні рішення суду, яке засновується на практиці ЄСПЛ", - наголосив адвокат.

За словами Бойка, "НАБУ відкриває кримінальні провадження проти суддів, змушуючи їх виносити незаконнірішення по тих провадженнях, де у НАБУ немає доказової бази. Такожтиск на суддів здійснює близький до НАБУ нардеп Сергій Лещенко, який напередодні судового засідання публічно погрожував їм кримінальними справами з боку бюро", - вказав адвокат.

Як відомо, раніше Микола Мартиненко звернувся до Верховної Ради, Президента та послів "Великої сімки" і Євросоюзу в Україні щодо "політичного переслідування, грубих порушень закону та презумпції невинуватості" щодо нього з боку Національного антикорупційного бюро України.

Екс-депутат наголосив: "2015 року я добровільно відмовився від депутатського мандату. За 15 місяців детективи НАБУ з'ясували: немає жодних доказів моєї протиправної діяльності. Однак керівники бюро Артем Ситник і Гізо Углава керуються політичними мотивами, прагненням власного піару та особистої помсти. Вони не полишають намірів за будь-яку ціну фальсифікувати звинувачення на мою адресу", - наголосив Микола Мартиненко.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд грубо порушив закон під диктовку НАБУ, це оскаржать в Європейському суді – адвокат Мартиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути