пʼятниця, 04 березня 2011 18:56

Януковичу влаштували "лікбез" з історії ОУН - УПА

Автор: Лівий берег
 

Лікбез із історії влаштували представники трьох партій націоналістичного спрямування Вікторові ЯНУКОВИЧУ.

До 61-ої річниці загибелі головнокомандувача УПА Романа ШУХЕВИЧА вони передали йому брошуру про діяльність ОУН та УПА. А вже у відкритому листі до глави держави активісти пояснили - під Адміністрацію Президента вийшли протестувати проти позбавлення звання Героїв України Романа ШУХЕВИЧА та Степана БАНДЕРИ.

Не влаштовує протестувальників і політика влади. Вони продемонстрували, що буває із диктаторами: Леніна, Гітлера та Сталіна партійці відправили на символічний смітник історії. Націоналісти попередили: вакантних місць там достатньо.

Голова секретаріату КУН Володимира ПАНЬКО, зокрема, зазначив:

"Якщо ЯНУКОВИЧ не виправиться, якщо він буде узурпувати владу і надалі, ми просто усунемо його від влади. Він піде на смітник історії. Так, як це відбувається у всіх країнах при всіх диктаторах".

Нагадаємо, 25 лютого пв рамках проекту "Розмова з країною", Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ ухилився від відповіді на запитання, яке прозвучало зі Львова, про його ставлення до скасування судами указів попереднього глави держави Віктора ЮЩЕНКА про присвоєння провіднику Організації українських націоналістів Степану Бендері та головнокомандувачу Української повстанської армії Роману ШУХЕВИЧУ звань "Герой України".

"Ні в якому разі нам не треба шукати прості відповіді на складні питання, ні в якому разі. І дуже важливо пам'ятати, що ми не повинні шукати розбіжності серед наших людей. А треба нам шукати як і на чому об'єднуватись, а хто буде вірити в яких героїв, – хай вірять: ніхто нікому не заперечує. Слава Богу, ми живимо в демократичній країні", - наголосив В.ЯНУКОВИЧ у прямому ефірі шести телеканалів.

Як повідомлялося раніше, 12 січня 2011 р. на сайті Президента України В.ЯНУКОВИЧА з'явилося повідомлення, що набуло чинності рішення Донецького окружного адмінсуду, який скасував указ глави держави від 20 січня 2010 року "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України".

21 квітня 2010 року Донецький апеляційний адміністративний суд визнав незаконним президентський указ від 12 жовтня 2007 року про присвоєння звання "Герой України" головнокомандуючому УПА Р.ШУХЕВИЧУ.

 

Зараз ви читаєте новину «Януковичу влаштували "лікбез" з історії ОУН - УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути