Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2008 14:45

Януковичу пропонують відзвітувати і звільнитися

Віктор Янукович, як тіньовий прем"єр-міністр, повинен відзвітувати перед виборцями і піти у відставку.

Таку думку висловив співголова ради Інституту національних інтересів Андрій Юсов.

На його переконання, створивши тіньовий уряд, Партія регіонів так і не змогла наповнити його європейським змістом.

Як повідомили в прес-службі Інституту, Юсов припустив, що після розвалу чергової правлячої коаліції у Верховній Раді немає і парламентської опозиції, тому тіньовий уряд, сформований Партією регіонів на чолі з Януковичем, повинен піти у відставку", - підкреслив він.

Політолог сказав, що відтепер ні Партія регіонів, ні Компартія не є опозицією в українському парламенті, оскільки не існує владної правлячої коаліції, "тому не має до кого пред"являти претензії". "Але перш ніж піти у відставку, опозиція повинна відзвітувати перед виборцями про діяльність тіньового уряду", - відзначив Юсов.

На його думку, навряд чи можна вважати задовільною роботу тіньового уряду, перш за все, через відсутність законодавства, яке регулювало б діяльність опозиції і тіньового уряду.

Крім того, за словами Андрія Юсова, український тіньовий уряд Партії регіонів замість того, щоб займатися розробкою стратегії розвитку країни, а також моніторингом роботи урядової коаліції, був зайнятий "лише пошуками інформаційних причин, що є далеким від функцій опозиції". "Створивши тіньовий уряд, Партія регіонів так і не змогла наповнити його європейським змістом", - підсумував він.

Нагадаємо, 21 грудня 2007 року екс-прем"єр Віктор Янукович провів перше засідання так званого "тіньового" уряду, на якому був сформований його склад. Про формування "тіньового" Кабміну глава Партії регіонів заявив вже наступного дня після своєї відставки і обрання нового уряду.

"Ми розподілимо обов"язки між депутатами по кожному Міністерству, по кожному напряму, по кожній галузі, будемо моніторити ситуацію і висловлювати свою позицію", - відзначив екс-прем"єр-міністр України, пише ЛІга.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу пропонують відзвітувати і звільнитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути