пʼятниця, 26 серпня 2011 14:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Януковичу порадили погодитися на суд над собою

Януковичу порадили погодитися на суд над собою

Опозиція хоче довести подвійність стандартів українського правосуддя.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував заяву екс-прем'єра Юлії Тимошенко до Печерського суду про порушення кримінальної справи проти президента Віктора Януковича.

За його словами, опозиція хоче показати, що судами керують з Адміністрації президента.

"Зрозуміло, що це биття горохом об скло. Це хід, спрямований на те, що сформувати певну думку за межами України – в Європі. Ідея в тому, що цивілізований західний світ має скоротити активність контактів із авторитарним режимом в Україні", - зазначив експерт.

Цибулько сумнівається, що цей позов викличе необхідну опозиції реакцію Заходу.

"По-перше, всі вже все знають. По-друге, всі бачать загострення газового конфлікту з Росією. Вона поводиться по-хамски. Навіть на свято незалежності російська влада уколола українську газовою темою. По суті, важливо те, щоб Янукович не впав в обійми Росії. Захід не збирається поки приймати нашу країну до себе, але і віддавати росіянам теж не хоче. Тому будь-яку ескалацію конфлікту з Росією Захід буде пробувати використовувати", - пояснив політолог.

Він вважає, що Янукович ніяк не відреагує на заяву.

"Цей привід в нашій інформаційній системі перебивається іншими. Починається новий політичний сезон.  Якби на Банковій працювали розумні технологи, вони б цей позов використали для того, щоб довести незалежність українських судів. Був би суд, Януковича б виправдали і фактично зняли питання", - додав Цибулько.

Нагадаємо, у Печерському суді зареєстрована заява Юлії Тимошенко, в якій вона просить порушити кримінальну справу проти Віктора Януковича, який під час головування в уряді підписав угоду про постачання газу.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу порадили погодитися на суд над собою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути