Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2012 21:23

Януковичу віддали в оренду на 49 років мисливські угіддя біля "Межигір'я"

30 тисяч га Дніпровсько-Тетерівського лісгоспу віддали в оренду на 49 років "Товариству мисливців і рибалок "Кедр", яке пов'язують із Віктором Януковичем.

Рішення про передачу державного лісу в оренду було прийнято на сесії Київської облради 31 липня, але тримається в секреті, пише Українська правда з посиланням на Forbes.ua.

Територію лісгоспу віддали для ведення мисливського господарства.

Таким чином, "Кедр" фактично стає розпорядником мисливського господарства, на території якого перебуває "мисливський будиночок" Януковича, побудований в 2010-2011 роках.

Більше того, за Сухолуччя, можливо, і платити не доведеться. Адже згідно з українським законодавством, плата за використання мисливських господарств буде введена тільки 1 січня 2015 року, якщо депутати в четвертий раз не перенесуть цю дату на пізніший термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сусіди мисливських угідь президента скаржаться: "Тут всі олені Януковича. Навіть ми"

Простим жителям дорога в Сухолуччя закрита давно.

Сухолуччя – не перші угіддя, які одержав у користування "Кедр". Цієї зими товариству виділили майже 9 000 га в Криму, у тому числі мис Аю-Даг.

Серед засновників "Кедра" – міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко, голова Держагентства автодоріг Володимир Демішкан і голова Черкаської обладміністрації Сергій Тулуб. А юридична адреса "Кедра" – вулиця Івана Франка, 19, у селі Нові Петрівці – там же, де перебуває "Межигір'я".

Як відомо, поруч із Дніпровсько-Тетерівським лісгоспом перебуває скандально відома резиденція Януковича – "Межигір'я".

На території самого Дніпровсько-Тетерівського лісгоспу перебуває "мисливський будинок Януковича", який офіційно оформлений на фірму "Будинок Лісника". Кінцевим власником "Будинку Лісника" є ті ж офшорні структури, що й "Межигір'я".

Автор: Фото: forbes.ua
 

Зараз ви читаєте новину «Януковичу віддали в оренду на 49 років мисливські угіддя біля "Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути