Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 12:15

Януковичу кортить пошвидше продавати українську землю

Януковичу кортить пошвидше продавати українську землю

Президент України Віктор Янукович вважає, що дерегуляція та стимулювання підприємницької ініціативи, прискорення процесу приватизації та продаж сільськогосподарської землі є потужними ресурсами для розвитку економіки України.

Про це Янукович заявив під час свого щорічного послання у Верховній Раді.

Зокрема, він зазначив, що у Комітеті економічних реформ було визначено три важливих до цих пір незадіяних ресурсів розвитку.

"По-перше, — це дерегуляція та стимулювання підприємницької ініціативи. За умови якісної та системної регуляторної реформи вже наступного року можемо розраховувати на вагомий ефект – додаткове зростання ВВП на 2% порівняно з минулим роком та збільшення бюджетних надходжень щонайменше на 6 млрд. гривень", - сказав глава держави.

Особливу увагу, на його думку, слід приділити розвитку малого та середнього бізнесу.

"Саме бізнес середньої ланки найбільш орієнтований на інноваційні рішення та проривні технології", - упевнений політик.

Другим ресурсом розвитку економіки він назвав прискорення процесу приватизації.

"При раціональній організації процесу державний бюджет може щорічно додатково отримувати десятки мільярдів гривень. Водночас, прихід ефективного власника розблокує процес технічної та технологічної модернізації виробництв, дозволить підвищити продуктивність праці, а також сприятиме збільшенню доходів державного бюджету, за рахунок надходження додаткових податків", - передбачив Янукович.

Третім ресурсом збагачення він назвав землю.

"На сьогодні мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення гальмує розвиток вітчизняного сільського господарства. Заборона робить неможливим створення ефективних сільськогосподарських підприємств на основі концентрації земельної власності. Відтак, заходи щодо запровадження регульованого ринку земель сільськогосподарського призначення слід розпочинати першочергово та невідкладно", - переконаний президент.

За його словами, основне завдання — запуск найближчими роками повноцінного земельного ринку і одночасно, створення надійних правових гарантій  використання землі за прямим призначенням.

"Водночас наголошую, всі кроки в цьому напрямку будуть здійснюватися в широкому діалозі з громадськістю. Жодна фермерська родина, що працює на землі, не буде дискримінована", - пообіцяв Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу кортить пошвидше продавати українську землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути