четвер, 27 грудня 2012 01:13

Януковичу доведеться випустити Тимошенко, що суттєво вплине на його гру - експерт

Януковичу доведеться випустити Тимошенко, що суттєво вплине на його гру - експерт
Юлія Тимошенко. Фото: fakty.ictv.ua

Екс-прем'єр, лідер Об'єднаної опозиції Юлія Тимошенко без сумнівів братиме участь у президентських виборах 2015 року.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко.

На думку експерта, Тимошенко без сумнівів буде брати участь у президентських виборах 2015 року: "У Тимошенко іншого виходу немає, а не тому що ми хочемо, чи не хочемо її участі у виборах. А чим вона буде займатися? Книжки писатме?".

За його словами, до того часу вона вийде з тюрми. Аргументуючи свою позицію, він сказав: "Януковичу буде важко довести легітимність свого вибору, якщо Тимошенко не братиме участі у президентських виборах. Подивіться на Бірму, на Латинську Америку. Якщо там влада садить основного претендента на президентський пост, то ці вибори вже вважаються недійсними, а Януковичу дуже важливо отримати легітимність своїх президентських виборів, точно таку як в 2010 році", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На презентації нової книги Турчинов прирівняв Януковича до Антихриста

"Йому абсолютно байдуже, наскільки були фальсифіковані вибори до Верховної Ради, адже це не його вибори, але йому дуже важливо, щоб він отримав справжній мандат президента. А без того, що він не випустить Тимошенко - це неможливо. А хто був кандидатом в президенти на попередніх виборах? Тимошенко, а не Тягнибок", - додав Небоженко.

"І навпаки, якби Тимошенко була президентом, і посадила Януковича, і не випустила його на час другого переобрання, то це теж розглядалося як порушення виборів", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Або Королевська знає щось про долю Азарова, або її призначення має принизити його як прем'єра

Крім того, на його думку, з Януковичем проведуть бесіди глави РФ і США, що також вплине на його рішення з приводу Тимошенко. "Йому пояснять і в Москві, і у Вашингтоні, що не можна собі вибирати спаринг партнера на президентських виборах, вони повинні бути об'єктивними. Тобто, навіть якщо зараз зробиться головним конкурентом Януковичу Тягнибок, то, все одно, доведеться випускати Тимошенко і це суттєво ускладнить його гру", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу доведеться випустити Тимошенко, що суттєво вплине на його гру - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути