понеділок, 20 грудня 2010 15:06

Янукович-молодший стане безпосереднім власником банку за 110 мільйонів

Янукович-молодший стане безпосереднім власником банку за 110 мільйонів

Син президента України Олександр Янукович, який до недавнього часу контролював 90% Всеукраїнського банку розвитку (Київ, ВБР) через ТОВ "Донснабтара" (Донецьк), має намір напряму стати власником 100% акцій цього банку.

Згідно з повідомленням самого Януковича-молодшого в пресі, 16 грудня 2010 року він вже отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на придбання понад 50% акцій банку.

Нині Олександр Янукович готує пакет документів до Національного банку України для отримання дозволу на придбання істотної участі ВБР. Купівля акцій планується в січні-лютому 2011 року.

Як уточнює Янукович-молодший, він має намір придбати всі 110 млрд акцій на загальну номінальну суму 110 млн грн.

Нацбанк зареєстрував ВБР у квітні 2009 року. До 1 жовтня 2010 року єдиним акціонером фінустанов була "Донснабтара", основним власником якої є Олександр Янукович.

За даними НБУ, до початку жовтня 2010 року за розміром загальних активів ВБР займав 138-е місце (349 млн грн) серед 176 діючих.

Згідно із законом "Про акціонерні товариства", що набув чинності у кінці квітня 2009 року, інвестор, який бажає придбати понад 10% акцій або збільшити свій пакет акцій, що вже перевищує цей поріг, зобов'язаний мінімум за 30 днів попередньо повідомити про це емітента та оприлюднити відповідний намір в пресі.

У разі купівлі понад 50% акцій покупець повинен зробити публічну безвідкличну оферту іншим акціонерам щодо викупу в них акцій, що залишилися.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович-молодший стане безпосереднім власником банку за 110 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути