субота, 15 грудня 2018 19:30

Януковича у тюрмі називали хамом: екс-президент сів у 17 років

Януковича у тюрмі називали хамом: екс-президент сів у 17 років
Екс-президент Віктор Янукович двічі був у в'язниці. На фото з дружиною і двома синами. Фото: 24 канал

51 рік тому, 15 грудня 1967 року, екс-президента Віктора Януковича вперше засудили за пограбування. 17-річному Януковичу дали три роки обмеження волі.

Тоді термін покарання зменшили до півтора роки через амністію з нагоди 50-річчя Жовтневої революції.

За три роки, 1970-го, Януковича звинуватили у нанесенні тілесних ушкоджень середнього ступеню під час бійки. Суд дав юнакові 2 роки. Він вийшов на свободу 8 червня 1972 року.

27 грудня 1978 року президія Донецького обласного суду скасувала ці два вироки і закрила справи за відсутністю складу злочину. Документи судових обвинувачень зникли. Загалом у в'язниці Віктор Янукович провів три з половиною роки.

Михайло Данилевич, який сидів разом із екс-президентом, розповідав журналістам, що у колонії той тримався окремо від інших.

"Пам'ятаю день, як його привели в чорній робі. На вигляд така нова, аж блищала. А на ногах добротні черевики. Тримав невелику матерчату сумку. Наші головні по секції попередили його відразу: "Живи, мужик, долучайся до нашого суспільства. Нікуди не вилазь без відома". Так він і робив. Мився, їв в їдальнях з усіма ту гречку, рис, помідори і фрукти на свята. Але був сам по собі, тримався подалі від усіх. Тільки двоє наближених у нього було - один за квартирну крадіжку сів, другий - кишеньковий злодій. Таких поважають на зоні.

У колонії Янукович багато читав. Детективи любив. Весь час комусь листи писав. З ним часто радився господар зони Банюк. Янукович не працював у колонії. Замість себе посилав інших".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ повідомили про рішення суду на користь компаній Януковича

У колонії Януковича прозвали Хамом, за словами Данилевича.

"Був запальний. Хтось почне його за душу брати, слово проти нього скаже, він грубо відповість. Скаже коротко головним зекам по секції: "Я його покараю ввечері!" З тим потім розбиралися. Карали просто - додавали до роботи ще дві доби.

Горілку йому привозили в коробках. Йому кожен раз привозили дві пачки грошей, купюрами до 50 рублів. Щомісяця його відвідували друзі".

Віктор Янукович став президентом 2010 року. Двічі був прем'єром. 2014-го втік до Росії після початку Євромайдану.

Зараз Януковича обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ.

Зараз ви читаєте новину «Януковича у тюрмі називали хамом: екс-президент сів у 17 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути